Škoda svoju novinku menom Scala predstaví už presne za týždeň (6.12.). Hoci exteriér vozidla si v Škodovke dôkladne strážia, teraz svetu ponúkli aspoň vizáž interiéru. Oproti Rapidu tu neostalo nič rovnaké. Scala toho ponúkne naozaj veľa!

Prvý dojem? Oveľa krajšie, než terajšia Octavia, dôkladný výber materiálov a kvalita na úrovni vyššej triedy, než sme boli doteraz zvyknutí. Na to, že Scala má byť nástupcom pre klientelu s nižším cenovým stropom, tak vyzerá naozaj exkluzívne. Fotografie pozostávajú, samozrejme, z vozidla s najvyššou výbavou. Automobilka ešte nezverejnila oficiálne ceny, takže konečné závery by boli asi cez čiaru.

Prvé dojmy sú však naozaj pozitívne, a to aj skrz fyzické tlačidlá. Elegantná štíhla prístrojovka je obklopená množstvom prvkov, ktoré sú už známe z ostatných koncernových modelov a majú v sebe zakomponovanú funkciu intuitívneho ovládania. Jediná vec, ktorá by mohla pokaziť vizáž zmodernizovaného interiéru, je hlavica voliča automatickej prevodovky. Tá troška trčí a jemne kazí celkový dojem.

Dobrý je aj posed za volantom, či samotný výhľad. Vpredu je dostatok miesta aj pre “väčšieho” človeka. Pokiaľ radi sedíte ďalej od volantu a následne by ste si chceli sadnúť za seba (ako ste nechali vodičove sedadlo), tak by ste sa mali v pohode zmestiť. Scala tak dokáže s prehľadom plniť funkciu rodinného vozidla.

Ako iste viete, Scala má odlišný základ od svojich sestier Fabia a Octavia. Hlavnú úlohu v interiéri zohráva 9,2″ displej. Je umiestnený mäkčenej palubnej doske a v zornom poli vodiča. Základné modely dostanú menší displej s veľkosťou 6,5″. Scala sa stáva vôbec prvým modelom Škodovky, ktorý je už od výroby pripojený na internet.

Nový je taktiež 10″ prístrojový štít, ktorý je súčasťou príplatkovej výbavy. Štandardne sú k automobilu “klasické” budíky, rozumej otáčkomer a rýchlomer. Scala si zachovala klasickú ručnú brzdu, ktorá z novodobých vozidiel pomaly vymiera a je nahradzovaná elektrickou. Podľa dostupných informácií bude elektrickou ručnou brzdou vybavená aj nová Škoda Octavia.

Škoda Scala bude nabitá novou technológiou, vieme o nej takmer všetko!

Zdroj: Škoda | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJskoda.com
Predchádzajúci článokAutomobilka Rivian priniesla do Los Angeles budúcnosť SUV a pick-upov
Nasledujúci článokTakto by to vyzeralo, ak by spolupracovali netradičné automobilky