Škoda sa stále silnejšie etabluje v technologickom odvetví. Mladoboleslavská automobilka sa vďaka intenzívnym kontaktom v Izraeli dohodla na ďalšej spolupráci s tamojšimi startupmi. Niektoré technologické zmeny, ktoré začínajúce firmy vyvinuli, sa už testujú v reálnej prevádzke. Strategický význam Izraela pre českú automobilku potvrdzuje aj svetová premiéra úplne novej Škody Scala v Tel Avive.

Česká Škoda chystá veľké technologické zmeny. Do svojho úsilia zapojila niekoľko sľubných technologických start-upov z Izraela. Andre Wehner, manažér automobilky zodpovedný za rozvoj a digitalizáciu, zdôrazňuje: „Vďaka nášmu úsiliu v Izraeli sme si zaistili dobré východiskové postavenie pre prístup k technológiám budúcnosti. Máme tu riešenia s veľkou mierou vyspelosti, ktoré by sme prostredníctvom strategických partnerstiev radi využili. Môžeme tak testovať najmodernejšie technológie. Najlepšie a najinovatívnejšie riešenia mobility implementujeme a ponúkneme tak našim zákazníkom skutočnú pridanú hodnotu.“

Chakratec – ekologické elektromobily

Jedným zo start-upov je aj Chakratec, ktorá sa zameriava na technológiu nabíjanie elektromobilov. Je zrejmé, že elektrifikácii sa nevyhne ani mladoboleslavská značka, ktorá už čoskoro príde s prvým elektrifikovaným modelom. Chakratec vyvinul inovatívnu technológiu kinetického ukladania energie s neobmedzeným počtom cyklov nabitia a vybitia.

Zvýšením kapacity a stabilizáciou elektrickej siete Chakratec umožňuje nasadenie rýchlych nabíjacích staníc prakticky kdekoľvek, a to dokonca bez nutnosti modernizácie infraštruktúry. Technológia navyše znižuje ekonomické riziká zavádzania rýchlych nabíjacích staníc. Keďže ide o mechanické ukladanie energie bez chemických batériových článkov, zariadenie je šetrné k životnému prostrediu a omnoho ekologickejšie v porovnaní s konvenčnými batériami.

Anagog – umelá inteligencia

V júli 2018 kúpila česká automobilka podiel v start-upe Anagog. Ten zapojil umelú inteligenciu do spracovania dát z viac než 100 aplikácií pre smartfóny, ktoré využíva v súhrne až 10 miliónov aktívnych používateľov mesačne. Z nich vypočítava vzorce mobility. Na základe tejto technológie má automobilka v pláne ďalej rozširovať svoju ponuku služieb, napríklad v oblasti inteligentného parkovania. V spolupráci so start-upom chce Škoda zlepšiť služby u dílerov alebo personalizované poistenie. Možno sa dočkáme aj pokročilého konfigurátora vo virtuálnej realite. 🙂

UVeye – digitálny kontrolór

Vozidlá možno ľahko a podrobne skontrolovať pomocou pokročilej technológie, ktorá využíva 360-stupňovú kameru pre skenovanie karosérie, podvozku a pneumatík, aby sa dali zistiť poškodenia alebo odchýlky. Počas niekoľkých sekúnd sa vytvorí 3D obraz s vysokým rozlíšením. Riešenie UVeye má veľký potenciál pre zaistenie bezpečnosti v procese vrátenia vozidiel predajcom, údržbe, do autopožičovní alebo leasingových spoločností. Technológia bude čoskoro nasadená v Českej republike. Škoda tiež zvažuje testovanie technológie na výrobnej linke, aby zistila chyby alebo nedostatky predtým, než sa produkty dostanú k zákazníkovi.

Ako startupový hotspot je stredomorská metropola ideálnym miestom pre svetovú premiéru modelu Škoda Scala, ktorá prebehla včera, štvrtok 6. decembra 2018. Nový kompaktný model sa chváli novou úrovňou konektivity a je veľkým krokom vpred v oblasti infotainmentu.

Škoda Scala, boli sme na exkluzívnej predpremiére! VIDEO

Zdroje: skoda-autostartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVedeli ste, ako prebieha zimné testovanie na polárnom kruhu?
Nasledujúci článokToto sú tie najlepšie a najhoršie autá podľa Nemcov!