Koncept E-Tron bol len nedávno predstavený na tohtoročnom autosalóne v Los Angeles. Jeho futuristické tvary a krivky čerpali inšpiráciu najmä z modelu A7 Sportback, ale s vyššou úrovňou agresivity a športového štýlu.

Výrobná verzia tohto ohromujúceho konceptu E-tron GT je navrhnutá do predaja už v roku 2020. Okrem iných kvalít by mala byť dobre pripravená na vstup medzi konkurenciu, keďže bude súperom nadchádzajúcich modelov ako je sesterské Porsche Taycan a Tesla Model S. Je to vďaka dvojitým elektromotorom, ktoré dokážu vyburcovať až 582 konských síl.

Čas zrýchlenia by mal byť porovnateľný s modelom P100D, ak sa samozrejme americkej automobilke medzičasom nepodarí pár stotín skresať. Z vizuálneho hľadiska si však myslíme, že E-Tron GT má našliapnuté vyššie ako Tesla. E-Tron by totižto mohol mať aj verzie ako kombi alebo kabriolet, keďže fanúšikovia nemeckej značky sú zvyknutí na širšiu škálu športových modelov.

Grafický dizajnér Nikita Aksyonov prezradil ako si myslí, že by E-Tron mohol vyzerať v rôznych verziách karosérie. Dvojdverový variant s krásnym zadkom pripomína originálnu Audi RS2, ktorá je dnes už legendou. Zatiaľ čo originálny koncept od Audi spravilo GT bez dverí, Nikita ich do svojho návrhu pridal. Auto tak získalo nádych praktickosti, ktorý sa s najväčšou pravdepodobnosťou dostane aj do skutočných modelov vo výrobe.

GT v karosérii kupé vyzerá tiež veľmi lákavo a je pravdepodobné, že sa bude vyrábať aj ako obľúbený kombík. Môže to byť taktiež životaschopná elektrická alternatíva k aktuálnemu modelu RS5. Navyše, svetlo zelená „omietka“ je možno najkrajšia zo všetkých, pretože zvýrazňuje na E-Trone všetky správne kontúry. Z určitých uhlov by sa dokonca mohlo zdať, že sa pozeráme na R8 Spyder, čo nie je vôbec zlé.

Audi aktuálne zrejme dokončuje koncept štvordverového E-Tronu GT, nemáme pochybnosti o tom, že jeho interní dizajnéri rozšíria pri práci sortiment aj na iné, zložitejšie modely. A tie by mohli vyzerať veľmi podobne ako na priložených náčrtoch.

Krásny Audi e-tron GT koncept predznamenáva budúcnosť štyroch kruhov

Zdroje: autoevolutionstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Kodiaq RS ako pick-up? Fantázii sa medze nekladú
Nasledujúci článokToto sú tie najbezpečnejšie autá pre rok 2019 podľa amerického IIHS