Športové verzie RS už nepochybne patria k automobilke Škoda. Najobľúbenejšia Octavia RS patrí medzi vyhľadávané „športovo založené“ rodinné vozy, no a najnovší počin v podaní Kodiaq RS sa už čoskoro dostane do predaja. Podľa najnovších informácií, ktoré priniesol nemecký AutoBild, by česká automobilka mohla priniesť ešte minimálne jeden ostrý model – Karoq RS.

Ak poviem, že jeho technológia by mohla byť podobná ako sa nachádza v Ateca Cupra, asi každého ihneď napadne model Karoq. Je to tak. Podľa niektorých informácií práve v súčasnosti najmenšie SUV značky by sa už čoskoro mohlo dočkať RS verzie. Tá by mala disponovať ešte vyšším výkonom ako je tomu pri Kodiaqu RS a navyše, Karoq RS by mal dostať benzínový agregát.

Práve fakt, že športová verzia sedemmiestneho SUV českej automobilky nepríde s benzínovým pohonom, mnohým fanúšikom príliš nevonia. Aj keď ide o motor 2,0 BiTDI s výkonom 176 kW, milovníci motorov TSI si neprišli na svoje. To by mohol zmeniť práve ostrý Karoq, ktorý prinesie agregát 2,0 TSI naladený na hodnotu okolo 300 koní s 380 Nm krútiaceho momentu. Tým by sa mohol stať vôbec najvýkonnejším sériovým autom, ktoré opustilo továrne českej Škodovky.

X-Tomi Design

Každopádne, zatiaľ ide len o nepotvrdené informácie. Okrem toho sa už v minulosti spomínala RS verzia modelu Karoq, ktorá by priniesla hybridný pohon. Ten by sa mal objaviť aj v budúcej generácii ostrej Octavie. AutoBild s informáciami zašiel ešte ďalej. Vo svojej správe uvádza, že Karoq RS by mal v základe disponovať adaptívnym podvozkom a pohonom 4×4. Jeho cena by na nemeckom trhu mala začínať na čiastke približne 40-tisíc eur, čo je o 15-tisíc menej ako je tomu v prípade modelu Kodiaq RS. Ako by mohlo takéto auto vyzerať, je, samozrejme, zatiaľ nejasné, no zaujímavé dizajnové návrhy sme mohli vidieť už v minulosti. Okrem Karoq RS sa ale postupne začína špekulovať aj o modeli Scala RS, ktorý sa javí byť možno pravdepodobnejší.

Zdroje: AutoBild | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes má konkurenciu. Rus si podomácky vyrobil Ladu Niva 6×6!
Nasledujúci článokVolkswagen Grand California je skvelý takmer 7-metrový karavan!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.