Čínska automobilka Geely prichádza na trh s novým tovarom. Primárne sa chce zamerať na domáci trh a plnou silou zaútočiť so svojim SUV-kupé pod označením FY11. Môže tak mať dopad na európske automobilky s ich hráčmi na trhu.

Pred pár dňami sa internetovým svetom, teda aj automobilovým, rozniesla správa o novo-pripravovanom SUV-kupé od čínskej automobilky Geely. Aktuálne sa chvália novými snímkami pripravovaného automobilu FY11. Zaradiť sa má do strednej triedy SUV-kupé hneď medzi BMW X4 alebo Mercedes-Benz GLC Coupé.

Keď sa lepšie zapozeráte, tak silueta FY11 Vám môže pripomínať nejaký stred medzi mníchovskými počinmi BMW X4 a X6. Predná maska však odkazuje skôr na americké značky akou je napríklad Lincoln. Prísť s novým dizajnom, či vymyslieť niečo nové v tejto triede je takmer nemožné a veľmi ťažké.

Pod kapotou bude ukotvený 2,0-litrový preplňovaný agregát s výkonom 175 kW / 238 koní a krútiacim momentom 350 N.m. Náhon bude primárne na prednú nápravu, no do ponuky vstúpi aj štvorkolka. Motor bude spriahnutý so 7-stupňovou automatickou prevodovkou 7DCT od automobilky. Najpodstatnejšou vecou na tejto novinke je platforma CMA, na ktorej sa okrem čínskej automobilky Geely podieľala aj švédska značka Volvo. Na tejto platforme stojí aj ich model XC40. Taktiež patria do koncernu čínskej automobilky, ako britský Lotus.

Práve Lotus sa však snaží o znovuzrodenie pod novým majiteľom. Ich základom je aby sa postavili na nohy a aby automobilke, ktorá sa venuje prevažne športovým vozidlám stúpli predajné čísla. Predaje majú, lepšie povedané, skôr nakopnúť predaj pripravovaného Coupé-SUV. Je teda dosť možné, že sa práve teraz pozeráme na darcu orgánov pre tento typ vozidla.

Geely FY11 sa však na európskom trhu budete hľadať márne. Automobilka zatiaľ neplánuje svoju expanziu na starý kontinent. Ak Vás toto vozidlo zaujalo, tak budete musieť siahnuť po svojich kontaktoch, keďže automobilka ostáva v Číne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarmagazine.co.uk
Predchádzajúci článokVytvorili Alfu Romeo, ktorá vyzerá ako zmodernizovaná 33 Stradale
Nasledujúci článokNová Škoda Fabia bude väčšia a príde o obľúbenú karosársku verziu