Škoda Scala, Škoda Kamiq a nová Octavia. Presne to sú kľúčové novinky českej automobilky, ktoré sa tento rok začnú predávať alebo budú predstavené. Zatiaľ čo Scala sa nám ukázala v plnej krásne na konci roka 2018 a malé SUV Kamiq poodhalí svoj dizajn už v Ženeve, na Octaviu si budeme musieť ešte chvíľu počkať. 

Dalo by sa povedať, že Škoda si svoje prototypy celkom dobre stráži a pred oficiálnym odhalením ich vídame len zriedkakedy. Samozrejme, že výnimkou je facelift Superbu, ktorý sa nám nečakane odhalil už dávnejšie. Zaujímavé je, že Superb pritom nemusel odhaliť len sám seba, ale aj niečo iné. A to konkrétne novú Octaviu 4. generácie.

Je veľmi pravdepodobné, že únik, ktorý bol odhalený magazínom Auto.cz priamo v systéme Line Assist aktuálneho modelu Superb ukazuje len koncept Škoda Vision C, z ktorého vlajková loď Škody vychádza. Keďže sa však začínajú množiť informácie o odvážnom dizajne, ktorý by si sebou mala Octavia priniesť, je možné, že to čo nám ukázal infotainment nebude len koncept. Ako sa už nechal dávnejšie počuť Jozef Kabaň, Octavia 4. generácie bude automobil, na ktorom dostal od koncernu volnejšie ruky. Niektoré informácie dokonca hovoria o tom, že najobľúbenejší model českej značky bude niesť karosériu pripomínajúcu kupé. Na druhú stranu je na snímke nižšie vidieť, že model na grafike má starý štýl zobrazenia loga. Octavia by mala prísť podobne ako Scala, Kamiq a Superb s nápisom ŠKODA cez veko batožinového priestoru.

Foto – Jakub Malík

Okrem toho, by sa auto malo samozrejme niesť v duchu nového dizajnového jazyku Škody. Ten mimo iného dáva pomyselné „zbohom“ C grafike zadných svetiel. Presne tak ako je tomu pri Scale, či už dávnejšie predstavených konceptoch ako bol napokon aj samotný Vision C. „Škodovka“ by svoj ťažiskový model mala predstaviť najskôr v karosárskej verzii Combi, s tým, že LiftBack bude z nej odvodený. Ako som už vyššie uviedol, som mierne naklonený faktu, že sa v systéme Line Assist nachádza len koncept, no zároveň to nevylučuje, že Octavia si prepožičia zadnú časť práve z neho. Každopádne si na viac informácií budeme musieť ešte chvíľu počkať. Premiéra Octavie je totiž naplánovaná až na neskorú jeseň tohto roka.

Škoda Vision C

Zdroj: Svět Motorů, auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLexus RC F, japonský šinkanzen výrazne schudol
Nasledujúci článokRenault Clio 2019, odhalená revolúcia z oboch strán!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.