Nie je to tak dávno, čo česká automobilka Škoda predstavila nový model Scala, ktorý sa stal oficiálnym nástupcom obľúbeného Rapidu. Okrem toho by sa dalo očakávať, že dcérska spoločnosť koncernu VW už čoskoro uvedie na trh modernizovanú verziu svojej vlajkovej lode, modelu Superb, ktorý sa podľa niektorých informácií od súčasnej verzie bude odlišovať len minimálne. 

Mierne odhalený facelift Superbu sme mali možnosť vidieť už na zopár záberoch, o ktorých sme Vás pred časom informovali. Preto je omnoho zaujímavejšia novinka, ktorá sa len pred pár hodinami objavila na internete. Sú ňou fotografie kompletne odhaleného modernizovaného modelu Superb, ktorý naozaj prešiel len minimálnymi zmenami. Fotografie by síce mali byť z čínskych zdrojov, no keďže vlajková loď Škody je na tomto trhu veľmi podobná tej našej, dôveryhodnosť fotografií je vysoká.

Ako môžeme vidieť, na prednej časti vozu sa odohrala najvýraznejšia zmena na nárazníku. Ten po novom disponuje obrovským otvorom cez celú šírku podobne ako sme to mohli vidieť už na Scale. Okrem toho sa v tomto obrovskom otvore nachádzajú kompletne zmenené hmlovky, ktoré dostanú chrómové lemovanie a veľmi dlhý a úzky tvar. Miernou zmenou prešla aj maska chladiča, ktorú teraz zdobí masívnejšie chrómové lemovanie. Svetlá sa zmenili len nepatrne. Jedná sa o kozmetickú zmenu grafiky, no zásadnú zmenu technológie. Nový Superb totiž prinesie, konečne LED svetlomety tak ako ich poznáme z Octavie, Karoqu, Kodiaqu, Scaly či Fabie. Bočný vzhľad auta je samozrejme bez zmeny.

Zásadnejšie zmeny v zadnej časti

O niečo viditeľnejší zásah sa odohral najmä v zadnej partii. Už dávnejšie sa hovorilo o tom, že nový Superb prinesie chrómovú linku, ktorá bude prepájať oba svetlomety. Tento prvok už poznáme z prémiových modelov BMW či Audi. Teraz máme po prvýkrát možnosť vidieť, ako sa s chrómom na veku kufra popasovala Škoda. Inak je na zadnej časti zrejmá zmena grafiky svetlometov, ktoré po novom mierne pripomínajú model Kodiaq. Do oka určite padne aj nový nápis ŠKODA cez celé dvere batožinového priestoru. Samozrejmosťou by mali byť Full LED svetlá, ktoré budú disponovať aj dynamickými smerovkami. Posledná viditeľná zmena sa týka zadného nárazníku, ktorý podľa môjho názoru trošku „spassatovatel“. Inými slovami, podobné tvary sa už nachádzajú na aktuálnej verzii VW Passat, ktorý v tomto roku taktiež prejde faceliftom. Ten bude však v prípade modelu z Wolfsburgu už len akousi labuťou piesňou pred oficiálnym odchodom Passatu do histórie.

Či a ako sa zmení interiér vozu zatiaľ známe nie je. Je ale potreba poznamenať, že okrem digitálneho prístrojového štítu sa tu veľa zmien neočakáva. Je to najmä z toho dôvodu, že aktuálny Superb už disponuje najmodernejším a najaktuálnejším infotainmentom. Jedinou podstatnou zmenou by mohlo byť použite nových materiálov a technológií tak ako to predznamenala už Škoda Scala.

Zdroj: Auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPotvrdené, Škoda predstaví malý crossover v Ženeve!
Nasledujúci článokKIA oficiálne predstavila jej najväčšie osemmiestne SUV Telluride!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.