Česká automobilka Škoda si pre budúci rok pripravila doslova modelovú ofenzívu. Začiatku predaja sa dočká model Scala, uvidíme úplne novú Octaviu, nový model s označením Kosmiq, elektrické Citigo či v neposlednom rade očakávaný facelift modelu Superb. Ten sa však čitateľovi portálu auto.czpodarilo zachytiť takmer bez maskovania.

Škoda Superb tretej generácie je na trhu už od roku 2015 a za tento čas sa na nej prakticky nič nezmenilo. To by nebolo na škodu, no niektoré technológie už poznačil zub času. S príchodom roku 2019 sa konečne dočkáme faceliftu, ktorý zo Superbu opäť urobí pravú vlajkovú loď. Z fotografií, ktoré sa podarilo zachytiť na českej diaľnici D10 je zrejmé, že zmeny budú len decentné, no auto prospejú.

Predná časť vozu sa zmení len nepatrne. Ako je už zrejmé, Superb sa konečne dočká predných full-LED svetlometov, ktoré do vlajkovej lode jednoznačne patria. Okrem toho sa z fotografií zdá, že predné svetlomety sú nepatrne užšie ako tomu je teraz. Okrem toho vidíme aj masívnejšiu prednú masku a prepracované hmlovky.

Zadná časť automobilu dostane taktiež len drobné kozmetické zmeny. Z fotografií môžeme vidieť prepracované svetlomety, ktoré si tak trochu prepožičiavajú grafiku z modelu Kodiaq. Okrem toho je možné že sa v Superbe dočkáme dynamických smerových svetiel, tak ako to predstavil už model Scala. Zaujímavým prvkom zadnej časti by mala byť chrómová linka, ktorá bude prepájať obe svetlá. Navonok sa to javí byť ako všetko, čo sa na Superbe zmení. Opak je však pravdou.

Okrem nového vzhľadu, česká vlajková loď dostane aj nové technológie a motory. Za zmienku určite stojí aj fakt, že Superb si bude možné objednať aj ako plug-in hybrid, ktorý bude kombinovať motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW spolu so 70 kW elektromotorom. Dojazd na elektrinu by sa mohol pohybovať na úrovni 70 kilometrov. Rovnakú technológiu dostane v budúcom roku aj posledná generácie VW Passat s označením GTE. 

Zdroj: auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMyslite ekologicky: Spoznajte energeticky úsporné svetlá aj na ulici
Nasledujúci článokPotvrdené! Audi SQ2 dostane motor 2.0 TFSI a 300 koní!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.