O novom BMW radu 8 ste už určite počuli. Luxusné coupé, ktoré bolo vytvorené na to, aby robilo vrásky na čele Mercedesu triedy S coupé, teraz prichádza v limitovanej edícii s názvom BMW M850i First Edition.

Je zvykom, že niektoré automobilky pri uvádzaní nového automobilu na trh prichádzajú s rôznymi limitovanými edíciami. Výnimkou nie je ani BMW so svojou aktuálnou vlajkovou loďou BMW M850i First Edition. No úprimne, o First Edition úplne tak nejde, keďže rad 8 sa už nejaký ten piatok predáva… Čo teda limitka ponúkne?

BMW M850i xDrive Coupé First Edition vznikne v množstve limitovanom na 400 kusov medzi aprílom a júnom 2019. Všetky vozidlá vyrobia v závode BMW Dingolfing, ktorý sa nachádza neďaleko domovského Mníchova.

Limitovaná edícia sa vyznačuje najmä exkluzívnymi doplnkami z dielne divízie BMW Individual. Ide predovšetkým o lak karosérie, disky kolies z ľahkých zliatin a prvky v interiéri. Pre First Edition bola dokonca špeciálne vyvinutá metalická farba Frozen Barcelona Blue, ktorá neskôr objaví v ponuke BMW Individual aj pri iných modeloch značky.

Špeciálnu farbu dopĺňajú prvky s povrchovou úpravou High Gloss Shadow Line, ktoré sa okrem rámov okien nachádzajú aj na jednotnom rámiku obličiek BMW ako aj na ich lištách, na výduchoch na blatníkov a v čiernej farbe aj na koncovkách výfukového potrubia. Tmavá farba Jet Black sa nachádza aj na 20-palcových M diskoch kolies z ľahkých zliatin s ramenami v tvare Y-spoke. Priplatiť si záujemcovia môžu za karbónovú strechu a balík karbónových doplnkov.

Súčasťou limitovanej edície je plne kožené čalúnenie Individual kožou Merino v novej krémovo-čiernej kombinácii Ivory White/Night Blue s Individual stropom čalúneným alkantarou vo farbe Night Blue. V interiéri sa potom nachádzajú aj lišty nalakované čiernym lakom Black Piano, pričom v strede kokpitu sa nachádza nápis First Edition 1/400. Nesmie chýbať ani vrcholný audiosystém Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System a prvky z brúseného skla s označením Crafted Clarity, ktoré sa nachádzajú na tlačidle štart/stop, ovládači iDrive Controller, na ovládači hlasitosti a na podsvietenom voliči automatickej prevodovky.

Samozrejme, nesmieme zabúdať ani na techniku pod kapotou. Ako už ale názov modelu napovedá, pôjde o štandardné pohonné ústrojenstvo prevzaté z “civilného” modelu M850i xDrive. Konkrétne ide o vidlicový osemvalec s výkonom 390 kW (530 k) v spojení s 8-stupňovou športovou prevodovkou Steptronic.

Zdroje: BMW | Autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkodu Kamiq sa podarilo natočiť takmer bez maskovania!
Nasledujúci článokJe automobil skutočne “najhoršou investíciou” pre mladých?