Hyundai s čarovným písmenkom N trafil do čierneho. Okrem ostrej verzie Fastback N, ktorá nedávno získala slovenský cenník, prichádza aj civilnejšia, no rovnako športovo vyzerajúcia verzia i30 Fastback N Line.

i30 je najpredívanejším modelom značky na našom trhu. V uplynulom roku si ho objednalo 2 967 zákazníkov, čo znamená až 15 % podiel v segmente. Hyundai i30 je dostupný až v troch karosárkych verziách: hatchback, kombi a štýlový fastback. A práve posledné menované je najnovším prírastkom do ponuky. Konkrétne ide o štýlový i30 Fastback N Line, ktorý sa na Slovensku začne predávať už čoskoro.

i30 Fastback N Line

Výbava N Line prináša do Fastbacku viacero prvkov, ktoré sú priamo inšpirované ostrými modelmi N. Zvonku ide napríklad o emblémy „N Line“ na predných blatníkoch, či predný nárazník, ktorý je kompletne prevzatý zo športového i30 Fastback N. Nechýbajú ani 18-palcové disky kolies z ľahkých zliatin so športovými pneumatikami Michelin. Zadný nárazník prebratý z verzie N, zadný difúzor a dvojitá koncovka výfuku.

Že ide o N line, zistíte aj pri pohľade vo vnútri. Tu na vás vykukne napríklad športový volant s „N“ emblémom, kovové pedále, športová hlavica radiacej páky, čierne čalúnenie stropu či športové sedadlá s „N“ emblémom.

i30 Fastback N Line sa nenesie len v znamení vizuálnych zmien. Novinka dostala aj športovejšie nastavenie podvozku a o 1 palec väčšie predné brzdové kotúče ako má štandardný i30 Fastback.

bezpečnosť vodiča aj pasažierov sa postará asistent rozjazdu do kopca, systém autonómneho núdzového brzdenia a varovania pred čelným nárazom. Taktiež systém na sledovanie únavy vodiča, automatické prepínanie diaľkových svetiel či systém pre automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu.

V štandarde sa nachádza tempomat s obmedzovačom rýchlosti, výškovo a pozdĺžne nastaviteľný kožený športový volant, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a spolujazdca s elektricky nastaviteľnou bedrovou opierkou vodiča. Okrem toho tu je aj vyhrievanie predných sedadiel a volantu, tónované sklá a zatmavené sklá zadných okien, elektrické ovládanie okien a elektricky ovládané, vyhrievané a sklopné vonkajšie spätné zrkadlá, automatická dvojzónová klimatizácia a predné a zadné parkovacie senzory so zadnou parkovacou kamerou. V základe dostanete aj rádio s 8-palcovým LCD displejom či RDS a službami Apple CarPlay/Android Auto a 6 reproduktorov v kabíne vozidla.

A čo cena?

Hyundai i30 Fastback N Line je k dispozícii s benzínových turbomotorom 1,4 T-GDi s výkonom 103 kW (140 k). V základe ho dostanete v spojení so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou za 19 390 €, so 7-stupňovým DCT automatom potom zaplatíte 21 240 €.

Okrem toho je možné si zaplatiť za panoramatické strešné okno (1 200 €), full LED predné svetlá so statickým LED prisvecovaním zákrut (900 €). Športové sedadlá v prevedení koža/Alcantara s nastaviteľnou dĺžkou sedáka pre vodiča (900 €) alebo metalízu za 500 eur. K dispozícii je aj Smart Pack v cene 600 €, ktorý obsahuje inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom, alarm, imobilizér, kľučky s osvetlením a dažďový senzor.

Zdroj: Hyundai startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRange Rover Velar SVA dostal V8 a ohromnú porciu výkonu
Nasledujúci článokBMW vo Švédsku testuje svoju budúcu vlajkovú loď iNext