Koncernu PSA sa darí. Nedokazujú to len finančné výsledky, ale najmä to, že každý jeho model sa teší pomerne veľkej obľube. Navyše po modelovej ofenzíve zo strany Peugeotu sa zdá, že francúzi nehodlajú spomaliť nastolené tempo. Dokonca by sa za určitých okolností mohol opakovať scenár z roku 2017. 

Prečo spomínam práve rok 2017? Je to najmä z toho dôvodu, že práve vtedy sa podarilo PSA-čku odkúpiť od koncernu General Motors automobilku Opel. Nemci sa v tom čase nachádzali v dlhoročnej strate a boli pre GM, ktorý už tak má sám o sebe problémy, len akousi brzdou.

Na prekvapenie sa už v priebehu necelých dvoch rokov podarilo francúzom Opel nakopnúť a tak po dlhých rokoch vykázal opäť zisk. Ako sa ale z najnovších informácií zdá, PSA nehodlajú odkúpením Oplu prestať.

Po dvadsiatich rokoch v stratách Opel začína opäť profitovať!

Preto sa naskytuje otázka, do čoho by francúzsky gigant mohol zainvestovať tentokrát? Veď momentálne na trhu snáď ani nie je automobilka, ktorá by mala podobnú krízu, akú zažíval Opel pod vedením GM. O to prekvapivejšie je, že tým zmieneným cieľom pre PSA by mohol byť Fiat Chrysler Automobiles a Jaguar Land Rover. Druhý zmienený koncern pritom len nedávno spustil svoje výrobné linky v závode pri Nitre a preto by sa zdalo, že je všetko v poriadku a darí sa mu.

Dôvodom prečo by sa PSA mohlo rozhliadať v týchto vodách je najmä fakt, že francúzi by radi prerazili aj za veľkou mlákou. Veď Fiat Chrysler Automobiles vlastní Jeep, ktorý sa hlavne na americkom trhu teší veľkej obľube. Podľa generálneho riaditeľa Groupe PSA Carlosa Tavaresa už prebehlo jednanie s poradcami.

Okrem toho je ešte zaujímavejšou informáciou, že samotný Tavares sa nebráni ani spojeniu s General Motors a Jaguar Land Rover naraz. Toto spojenie by však mohlo byť len akýmsi medzikoncernovým partnerstvom. Každopádne sa podobný obchod javí byť celkom reálny, nakoľko francúzi majú dostatok prostriedkov a hlavne snahy na to aby sa dostali aj na iné trhy ako európsky.

Zdroj: auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW radu 2 Gran Coupe sa začína odhaľovať
Nasledujúci článokTucson N-Line rozvíri pokojné vody medzi SUV-čkami
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.