Správa, ktorá určite rozprúdi benzín v žilách správneho nadšenca silných modelov nemeckej značky BMW. Už od predstavenia súčasnej generácie X5 sa špekulopvalo o tom, že prevedenie s prívlastkom M50d nebude najsilnejším exemplárom tohto veľmi obľúbeného SUV. V posledných dňoch sa začínajú tieto špekulácie napĺňať.

Paradoxne za všetko môže práve samotná automobilka. BMW si totiž, možno úmyselne a možno nie, nedokázalo ustrážiť svoju beštiu. Na Instagrame sa preto objavili fotografie, ktoré majú jednoznačne zachytávať X5 M. Konkrétne sa podarilo svetu ukázať dva kusy. Prvý v modrom prevedení, ktorý disponuje veľmi ostro ladenou prednou časťou a obrovskými mnoholúčovými kolesami by mohol byť „klasické eMko“. V jeho prípade sa už dlhšie skloňuje použitie 8-valcového, dvakrát preplňovaného, 4,4 litrového agregátu s výkonom 441kW. Rovnaký motor pritom poháňa aj model M5. Ku klasickej X5 M by toto možno zatiaľ stačilo.

https://www.instagram.com/p/BvY0pyEnrwC/?utm_source=ig_web_copy_link

Competition na obzore

Zaujímavejšie sú fotografie výrazne červeného exempláru, ktorý prináša niečo, čo mnohých určite poteší. Tou pomyselnou čerešničkou na torte je označenie Competition, ktoré sa okrem klasického nápisu X5 M nachádza na zadku červeného dravca. Znamená to teda, že BMW plánuje svojich fanúšikov potešiť ešte niečím ostrejším ako je samotné X5 M? Našťastie sa podarilo zverejniť viaceré fotografie červeného modelu s nápisom Competition a preto máme možnosť nahliadnuť aj do interiéru.

Veľmi zaujímavo vyzerajúca kombinácia červenej kože spolu s čiernou prístrojovkou napovedá, že takto rezané SUV bude skutočne poriadna exkluzivita. Okrem čiernej a červenej kože je samozrejmosťou použitie karbónových doplnkov. Ak by sme sa mali opäť odvolať na sedan M5, dalo by sa povedať, že 441kW motor bude mať v tomto prípade ešte nejaký výkon navyše. Konkrétne sa hovorí o navýšení o 25 koní. Ako sa zdá, oficiálnej premiére novej X5 M a X5 M Competition už nič nestojí v ceste a preto je možné, že sa jej dočkáme už o pár týždňov. Dovtedy sa budeme musieť spokojiť s občasnými únikmi ako bol tento. Prvý možný dátum predstavenia by mohol padnúť už na autosalón v New Yorku, ktorý sa uskutoční už od 19. apríla tohto roku.

https://www.instagram.com/p/BvY0nOSHvcM/?utm_source=ig_web_copy_link

Zdroj: BMW Blog

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové Bureko 6×6, úchvatný obor z Českej republiky
Nasledujúci článokNajdrahšie auto sveta Bugatti La Voiture Noire je nepojazdné
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.