Spájanie koncernových gigantov za účelom spoločného vývoja rôznych modelov je v posledných rokoch celkom IN. Rovnakú myšlienku evidentne zdieľajú aj Volkswagen a Ford. Je pravda, že obe automobilky kedysi používali rovnakú technológiu pri modeloch Sharan a Galaxy. Práve preto sa po rokoch opäť spájajú k spoločnému cieľu. 

Nakoľko hlavne na americkom trhu sa tešia pick-upy veľkej obľube, nie je prekvapením, že začiatok spolupráce sa bude niesť práve v tomto duchu. Inými slovami sa zjednodušene dá povedať, že VW Amarok, ktorý patrí medzi pomerne obľúbené autá v Európe bude súrodencom Fordu Ranger. Aj keď sa zatiaľ jedná o nepotvrdené informácie, spojenie za týmto cieľom dáva celkom zmysel a to najmä pre európskeho giganta.

VW Amarok totiž nepatrí medzi najlacnejšie modely značky aj keď sa jedná len o úžitkový voz. Ak sa predpoklady a dohady potvrdia, jeho cena by mohla ísť dole o slušnú čiastku. Amarok a Ranger by totiž v budúcnosti mohli zdielať spoločnú technológiu najmä z pohľadu platformy. To by malo za následok okrem už zmieneného poklesu ceny aj logické zvýšenie konkurencieschopnosti pre obe značky a možné rozšírenie sa po euróspkom trhu. Zmluva o spoločnom vývoji by mala byť podľa Automotive News Europe už podpísaná. Tým pádom by koncernom už nič nebránilo vo vývoji novej generácie súrodeneckých modelov.

Radosť so skorého príchodu nových modelov Amarok a Ranger so spoločnou platformou, ale musí ešte chvíľu počkať. Ak sú aj vyššie uvedené informácie pravdivé a k podpisu zmluvy skutočne došlo, výsledok spolupráce uvidíme najskôr až niekedy na konci prvej polovice budúcej dekády. Dovtedy sa budeme musieť spoliehať na aktuálnu ponuku oboch automobiliek. Je teda dosť pravdepodobné, že sa čokoro dočkáme významnej modernizácie oboch vozidiel. Nakoľko za 6 rokov by už nemuseli byť žiadané. Osobne si ale myslím, že minimálne Volkswagenu podobný druh spolupráce veľmi prospeje. Ford je najmä v USA známy predajom obľúbených pick-upov, ktoré patria medzi špičky na tamojšom trhu.

Zdroj: Automotive News Europe

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAudi potvrdilo príchod zabijaka Tesla Model 3
Nasledujúci článokČo má spoločné overenie-vozidla.sk, SeGo a HAKA?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.