Prvý apríl, alebo deň bláznov je obdobie, kedy sa ľudia veľmi neberú vážne. A výnimkou nebol ani tento rok. Aké “novinky” si teda pre nás automobilky prichystali?

Je prvý apríl, čo znamená, že internet je na jeden deň v podstate úplne na nič. Každý web zameraný (nielen) na autá chŕli veci, ktoré jednoducho nie je možné brať vážne. A my nebudeme výnimkou. Čo si pre nás tento rok pripravili automobilky?

 

Pripomienkovač Škoda ‘ProjectaPal’

Patríte medzi zábudlivých vodičov? Mladoboleslavská Škoda má riešenie. Koniec koncov, keďže moderná automobilová technika sa stáva čoraz zábavnejšou, nemôžeme sa tomu nápadu čudovať a spomedzi všetkých na tomto zozname patrí medzi tie najreálnejšie.

Projekt „ProjectaPal“ by sa mohol použiť na praktické pripomenutie napríklad nutnosti vyniesť koše. „Každý týždeň pravidelne zabúdam vyniesť kôš. Potom som si pomyslel, že prečo nepožiadam svoj Karoq, aby mi to pripomenul?“ Hovorí šéf vývoja infotainmentu Dr. Ivor Tüchskreen. A výsledok vidíte na fotografiách vyššie.

 

BMW Lunar Paint

 

Ani BMW na dnešný deň nezabudlo. „Lunar Paint“ ako svoj “výtvor” nazvali, je revolučná farba, ktorá využíva fotovoltaickú technológiu na pasívne dobitie batérie aj v noci. Obdivuhodný záväzok voči nášmu životnému prostrediu, no nie? V

 

Land Rover je „najvzdialenejší nabíjací bod“

Britský výrobca si vzal na paškál elektromobilitu a svoj prvoaprílový žart zameral na pálčivý problém siete nabíjacích staníc. “Najvzdialenejšia nabíjacia stanica vo Veľkej Británii na škótskom ostrove Skye” sa nachádza na lúke uprostred ničoho, 20 kilometrov od najbližšej cestnej komunikácie.

 

Honda CR-V Roadster

Spojiť dva na prvý pohľad nespojiteľné svety? V japonskej Honde si povedali, že sa to dá. A tak prišli s roadsterom v karosérii crossoveru CR-V. Nuž, smutné je, že to, čo v Honde považujú za prvoaprílový žart, je podľa Land Roveru dobrý nápad… Pozdravujeme Evoque Convertible.

 

Audi B-Tron

Ekológia je najaktuálnejšou témou v automobilovom priemysle a uvedomujú si to aj v Ingolstadte, a tak prišli s novinkou Audi B-Tron – s autom poháňaným na med. No ako v Audi tvrdia, vývoj sa nezaobišiel bez komplikácií. Auto svojim šesťuholníkovými vzormi lákalo roje včiel, ktoré sa usídlili v odkladacom boxe pred spolujazdcom.

 

Moderný volant Kia

Kia sa rozhodla zamerať sa na mladšiu generáciu zákazníkov, ktorá vyrastala na smartfónoch a tabletoch, a tak prišla s revolučným volantom. V podstate ani nejde o volant, ale o dve dotykové plochy, pomocou ktorých riadíte auto tak jednoducho, akoby to bola hra!

 

AutoGlym – ako správne umyť auto?

Ak sa radi staráte o lak svojho štvorkolesového miláčika, určite ste už počuli o dvoj-vedrovej technike. V AutoGlyme to posunuli na úplne iný level.

Multi Bucket Wash

Zdroj: carthrottlestartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Hyundai i30 Fastback N, aký je rozdiel v porovnaní s hatchbackom?
Nasledujúci článokTest Hyundai i20 1,0 T-GDi “Srdcom športovec”