Domov News Nový crossover Opel Grandland X na štýl Auta roka

Nový crossover Opel Grandland X na štýl Auta roka

Prichádza ďalšie SUV od Oplu.

Opel v rámci svojej modelovej ofenzívy predstavil už v apríli svoju novinku, model Grandland X. Ide o väčší crossover, ktorého základy môžeme nájsť v podobe Peugeotu 3008. Na konci júna sa dostali dva prototypy Grandland X do Bratislavy, kde sa predstavili v predpremiére. Oficiálne sa verejnosti odhalí v septembri na domácom frankfurtskom autosalóne. Predávať by sa mal začať tesne po premiére.

Nový Grandland X stojí na spoločnej platforme ako aktuálne európske auto roka, Peugeot 3008. Rozmery týchto dvoch „bratov“ sú takmer totožné, líšia sa v niekoľkých milimetroch. Opel má dĺžku 4477 milimetrov a šírku 1844 milimetrov. Je o 30 mm dlhší a 3 mm širší ako jeho pendant. Jeden z najvýraznejších rozdielov by sme mohli nájsť v dizajne. Zatiaľ čo Peugeot 3008 je so svojím vzhľadom mierne nadčasový, Grandland X je ovplyvnený stereotypom značky. Príslušnosť k výrobcovi charakterizujú zadné svetlá, dvojfarebná kombinácia karosérie s čiastočne plávajúcou strechou. Vo všeobecnosti sa dá nový Grandland opísať ako robustné a svalnaté auto.

Grandland X má na spodku vozidla mohutnú plastovú ochranu podvozku. Ak k tomu prirátame väčšiu svetlú výšku, zistíme, že nový Opel sa nestratí ani v ťažšom teréne. Pohon však ostáva na jednej náprave, čo je v niektorých situáciách nepraktické. Opel však naznačil, že toto mierne negatívum zrejme v budúcnosti odstráni a dočkáme sa aj pohonu 4×4. Propozície motora budú k dispozícií dve. Naftový štvorvalec 1,06 CDTi s výkonom 120 koní a benzínový trojvalec 1,2 PureTech s výkonom 130 koní. Pribudnúť by mal aj turbomotor. Grandland X má štandardnú šesťstupňovú manuálnu prevodovku alebo automatickú prevodovku.

Zaujímavosťou sú certifikované sedadlá od nemeckých odborníkov, ktoré zaručia správne držanie tela. Auto je veľmi priestranné, čo ocenia najmä šoféri na dlhé trate. Palubná doska umožňuje spárovanie s mobilnými telefónmi a taktiež využívanie praktickej služby Opel OnStar. Služba ktorá je k dispozícií už aj u nás, umožňuje okrem iného rezervovať ubytovanie v hoteli či usmerniť vozidlo na voľné parkovisko. Pri kúpe vozidla je táto služba na rok zadarmo, neskôr sa za ňu musí platiť.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokManhart CR700. Dôkaz toho, že nemecký úpravca nerobí len BMW.
Nasledujúci článokNový Nissan Leaf sa nám postupne odhaluje

2 COMMENTS

    • Ja mám informácie že síce je na Slovensku ale nemá to tu dosah. Aké máte skúsenosti s touto funkciou ? 🙂

Comments are closed.