Presne tak. Coupé-SUV od Samsungu. Nejedná sa o prvoaprílový vtip ani o žiadny háčik. Automobilka Samsung Motors je na kórejskom trhu pomerne známa aj keď vznikla iba v roku 1994. Nepatrí teda medzi starých výrobcov, no už v minulosti stihla zaujať francúzsky Renault natoľko, že ju zobral pod svoje ochranné krídla. V súčasnosti sa jej vozidlá predávajú pod značkou Renault Samsung Motors.

Ale späť k pôvodnému účelu článku. Už dávnejšie sa aj na našom trhu objavil voz Renault Latitude, ktorý mal všetko spoločné práve s vozidlom od Samsungu s ozačením SM5. Ako iste všetci vieme, daný model si na trhu nezískal dostatočných počet zákazníkov a preto bol časom nahradený viac európsky zmýšľajúsim modelom Talisman. V súčasnosti však Samsung plánuje uvedenie úplne nového vozu s označením XM3.

Názov už tak trošku napovedá, že sa bude jednať o SUV. A nie tak hociaké. Renault pred časom pre ruský trh uviedol model Arkana, ktorý sa môže pochváliť líniami Coupé-SUV. V podobnom duchu sa ponesie aj novinka od Samsungu, ktorá bude určená pre juhokúorejský trh. Dalo by sa vlastne povedať, že automobil XM3 je len prebrandovaná Arkana. V podstate je to pravda. Až 99% vozu by malo byť na vlas rovnakých a zmeny by sa teda mali dotknúť prevažne zopár dizajnových detailov.

Novinka by sa mala začať vyrábať v prvej polovici roku 2020 v továrni v Busane v Južnej Kórei. Pôjde tak o ďalšie vozidlo, ktorá vznikne ako pod značkou Renault (pre ruský trh), tak aj pod značkou Samsung. Okrem toho sa na kórejskom trhu predáva aj model Samsung QM6, ktorý je prebrandovaným európskym Koleosou, QM3, ktorý vychádza z Capturu a napokon SM6, ktorý je kórejskou verziou zmieneného Talismanu. Novinku bola v podobe konceptu odprezentovaná pred pár dňami na skončenom autosaone Seoul Motor Show. Za mňa osobne musím povedať, že v danej farebnej kombinácii a prevedení vyzerá vozidlo skutočne dobre a určite by si našlo miesto v garáži nejedného európana. Každopádne pod značkou Samsung ho v Európe nikdy neuvidíme.

Show car - XM3 INSPIRE - Renault Samsung Motors | Groupe Renault

Zdroj: Motor1

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKľúč od auta za 500 000 eur? Phantom nie je žart, ale realita
Nasledujúci článok11 najškaredších áut, ktoré svet nespasili
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.