Technické parametre auta vychádzajú z modelu Volkswagen Passat GTE, takže výkon sa bude pohybovať okolo 160 kW. Zaujímavejší je ale dojazd, ktorý bude mať Superb PHEV o 20 kilometrov dlhší.

Pred pár dňami sme Vás informovali o cenovke a výkone najmenšieho elektrického automobilu aký Škoda má, a to je Citigo-e. Teraz ale prichádzajú na svetlo sveta nové informácie o očakávanej hybridnej verzii Škody Superb, ktorá by mala prísť na svet už začiatkom budúceho roka.

Škoda Vision C

Pod kapotou sa bude teda nachádzať agregát, ktorý už sa osvedčil pri Passate GTE. Ide o 1,4 litrový štvorvalec TSI v kombinácii s elektromotorom. Jeho výkon sa pohybuje na hranici 160 kW, čo je 218 konských síl. Technické údaje by teda mali zodpovedať hybridnému Passatu.

Čo ale väčšinu zákazníkov pri kúpe hybridného auta zaujme najviac? Predsa nabíjanie, dojazd a cena. Superb si bude dobíjať baterku pomocou Mennekes Typ 2, čo znamená, že rýchle nabíjanie doma mať nebudete. Aj tak by sa mala batéria pri zásuvke s výkonom 220 V/50 Hz nabiť do plna za 6 hodín. Ak majiteľ použije rýchlo-nabíjaciu stanicu niekde  na verejnosti, za 3,5 hodiny bude mať celý dojazd.

Batéria 13 kWh poženie auto na elektrický pohon o 2000 metrov ďalej ako má GTE, čo je 70 kilometrov. Pokiaľ sa chcete s autom pohybovať po mestských „chodníčkoch“ bez emisnej stopy, tento výkon je úplne dostačujúci.

Bohužiaľ pri tomto modeli Škodovka neuverejnila zatiaľ oficiálnu cenovku ako pri Citigo-e. Automobilka sa vyjadrila, že hybridné Superb-éčko by malo mať približnú hodnotu ako jeho naftová verzia. V približnom prepočte stojí takýto model už v lepšej výbave okolo 1 miliónu korún českých, čo je cca 38 tisíc eur. Zdá sa vám to málo primerane alebo príliš?

Prvý elektrifikovaný Superb si bude môcť zákazník objednať už v lete tohto roka. Auto ale nedostane na Vianoce, ale až dva týždne po nich, keďže prvé kusy sa majú k majiteľom dostať až 2. Januára 2020. Bude mať PHEV Superb-éčko úspech?

Zdroj: fdrive.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVideo: Tesla ukázala nový autonómny režim
Nasledujúci článokTCR Europe: Maťo Homola zvíťazil hneď v prvých pretekoch!