Luxusné a rýchle autá sa spoja pre dobrú vec. Charitatívna jazda naprieč Slovenskom sa bude konať v dňoch 7.- 9. júna 2019 a je vítaný každý, kto chce pomôcť deťom s onkologickými ochoreniami.

Čas beží nebezpečne rýchlo, ani sme sa nenazdali a je tu víkend, ktorý je určený fanúšikom luxusných áut. Už tento piatok sa totižto na Slovensku začne presúvať taký „malý raj na štyroch kolesách“.

Ak si si chcel niekedy pozrieť rýchle autá zblízka a zatiaľ si nemal príležitosť, toto je perfektná šanca pre teba. Okrem toho môžeš prispieť na dobrú vec a pomôcť deťom, ktoré majú život náročnejší. Celá akcia, ktorá bude trvať tri dni, sa uskutoční pod záštitou občianskeho združenia Rally Radosti.

Charitatívna jazda sa začne už v piatok 7. júna na námestí v Trnave a skončí 9. júna parkingom v Trenčíne. Počas celých troch dní budeme môcť vidieť kolónu tridsiatich luxusných áut brázdiť slovenské cesty, ktoré povedú cez Trnavu, Banskú Bystricu, Košice, Poprad, Žilinu a Trenčín.

V Trnave sa v piatok 07. júna začína pomerne skoro, už od 10-tej hodiny doobeda budú autá odstavené na Trojičnom námestí v sprievode festivalu Lumen. Pri obzeraní áut odporúčam slnečné okuliare a dáke chutné občerstvenie do ruky. O 12:00 sa kolóna začne presúvať do Banskej Bystrice, kde na námestí SNP predvedú chalani svoje naleštené tátoše.

V sobotu sa potešia obyvatelia Košíc, ktorí si pri obchodnom centre Atrium Optima určite prídu na svoje už od 9:00. Ešte pred obedom ale konvoj nažhaví svoje motory a vydá pod krásne slovenské pohorie Tatry. Popradské námestie sa zaplní približne o 13-tej hodine, takže šup šup vychodiť obed a porozprávať sa s organizátormi.

Navečer sa táto skupinka fanatikov presunie do Žiliny, kde priaznivci dobrej veci a luxusných áut budú môcť takisto prispieť. Po nadupanej sobote príde právoplatný oddych, a to v nedeľu od 10:00 do 17:00 na legendárnom letisku v Trenčíne, kde sa to zrazmi hemží každým rokom.

Chceš pomôcť?

Občianske združenie už 1. mája zverejnilo číslo transparentného účtu, na ktorý bude možné do ukončenia Rally Radosti prispievať. A to akoukoľvek sumou. Na námestiach bude navyše pripravená aj klasická zaplombovaná offline kasička, takže bude môcť prispieť naozaj ktokoľvek. Kto bol šikovný a považuje svoje auto za kus spanilého umenia určite vyplnil registráciu a uvidíme ho v kolóne.

Kto to ale všetko vymyslel? Takto to dopadne, keď sa stretnú štyria kamaráti – Peter Jakabovič, Daniel Čačala, Daniel Minárik a Michal Krajčír. Za svoj cieľ si v mene občianskeho združenia kladú spojiť príjemné s užitočným. A my sme za!

Nápad usporiadať Rally Radosti a prísť s niečím väčším prišiel postupne. Spočiatku som začínal organizovať menšie akcie na pomoc jednotlivcom na Západnom Slovensku, avšak postupná podpora kamarátov a ich širšieho okolia ma povzbudila, aby sme dali dokopy väčší tím a skúsili spraviť niečo väčšie. A tak sa po mnohých stretnutiach a hodinách vymýšľania, organizovania a dohadovania zrodila RALLY RADOSTI,“ vysvetľuje Peter Jakabovič, zakladateľ občianskeho združenia OZ RALLY RADOSTI a dodáva: „Verím, že vďaka RALLY RADOSTI dokážeme tentoraz zozbierať oveľa viac peňazí a pomôcť tak oveľa viac rodinám, ktoré to potrebujú.

Miest a časov je tu habadej, takže by sme sa všetci mali stretnúť a pomôcť dobrej veci. Tešíme sa na teba!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest troch rôznych verzií novej generácie modelu Mazda 3
Nasledujúci článokBMW M8 a BMW M8 Competition oficiálne, pôjde o prezlečený supersedan BMW M5?