Domov News Kia XCeed dostane digitálny prístrojový štít, poznáme jeho vzhľad!

Kia XCeed dostane digitálny prístrojový štít, poznáme jeho vzhľad!

Kia ako prvá z kórejskej koncernovej dvojice, ešte tento rok uvedie digitálny prístrojový štít. Dostane ho úplne nový model Kia XCeed a jeho rozmer bude 12,3-palcov

Ešte tento rok uvedie spoločnosť Kia na európsky trh nový mestský crossover XCeed, dostupný s prvým plne digitálnym, 12,3-palcovým prístrojovým panelom Supervision.

Tak ako sme písali, model Kia XCeed bude predstavený 26. júna 2019 a v čase spustenia predaja bude jedným z technicky najvyspelejších modelov v portfóliu kórejskej automobilky!

Nový digitálny prístrojový panel v modeli Kia XCeed je navrhnutý tak, aby zobrazoval informácie čo najprehľadnejšie. Digitálny prístrojový panel má rozlíšenie 1920 x 720 pixelov.

Grafické rozloženie displeja sa skladá z dvoch digitálnych ciferníkov a multifunkčnej plochy uprostred. Displej ovládate pomocou multifunkčného volantu.

V stredovej časti združeného prístroja môže vodič sledovať prehľadné pokyny navigačného systému v priamom zornom poli. Navyše sa tu zobrazujú informácie týkajúce sa audiosystému, telefónnych hovorov a kontaktov, detailné informácie o jazde a množstvo ostatných dát, tak ako to poznáme z konkurencie.

Nový združený prístroj Supervision bude v novom modeli Kia XCeed dostupný ako voliteľný prvok výbavy v závislosti od krajiny predaja a špecifikácie vozidla. Nahradí fyzické kruhové prístroje s 3,8-palcovým monochromatickým LCD displejom alebo 4,2-palcovým farebným TFT LCD displejom, používané vo vozidlách s rôznymi špecifikáciami.

Konfigurácia pre jednotlivé jazdné režimy

V prípade verzie vybavenej systémom voľby jazdného režimu Drive Mode Select sa zvolenému režimu prispôsobí odlišným charakterom grafiky. Po prepnutí jazdného režimu sa na združenom prístroji zobrazia podrobné informácie o príslušnom režime.

V režime Normal displej zobrazuje údaje o aktuálnej spotrebe paliva a tradičné kruhové ukazovatele rýchlosti a otáčok, ako aj informácie o jazde. Po prepnutí vozidla do režimu Sport sa tachometer a otáčkomer zvýraznia; údaje o aktuálnej rýchlosti a otáčkach motora budú väčšie a zreteľnejšie.

KIA Xceed bude štýlový crossover, menší ale vzácnejší

Digitálny cockpit, môžme očakávať aj v ďalších modeloch

Vyvinutie digitálneho panela je pre spoločnosť Kia dôležitým momentom z hľadiska budúceho aplikovania moderných automobilových technológií. Digitálny prístrojový panel je kľúčovým komponentom systému spracúvania údajov a zobrazovania informácií z rôznych zdrojov.

Pričom tento nový systém stavia spoločnosť Kia do dobrej východiskovej pozície pre vývoj najmodernejších bezpečnostných a pohonných technológií.

Digitálny združený prístroj bude v budúcnosti prispôsobený na zobrazovanie ukazovateľov hospodárnosti jazdy, informácií o jazdnom režime či údajov z palubného počítača. Bude môcť dokonca znázorňovať tok energie medzi akumulátorom a elektromotorom.

Digitálny displej bude v niektorých modeloch slúžiť aj ako jedinečný vizualizačný prvok jazdného režimu Eco. Nový združený prístroj použije spoločnosť Kia v budúcnosti aj v iných vozidlách typu mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid a v elektromobiloch.

Zdroj: Kia

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLamborghini do drsných podmienok: Koncept Huracán Sterrato
Nasledujúci článokOpel chystá elektrifikáciu vo veľkom, Corsa-e a Grandland X