Domov News Nurburgring: Limitovaná edícia MINI JCW GP ponúkne výkon ako nikdy predtým!

Nurburgring: Limitovaná edícia MINI JCW GP ponúkne výkon ako nikdy predtým!

Boli sme exkluzívne na pretekoch 24h Nurburgring, pri tejto príležitosti sme si ohmatali prototyp tretej generácie limitovanej série MINI JCW GP!

Prototyp novej generácie hothatch v ponuke britského MINI sa predstavil pri príležitosti pretekov 24h Nurburgring. Sériovej podoby vozidla sa dočkáme v roku 2020 vyrobí sa len 3 000 kusov.

Obrovská eufória a neuveriteľný zážitok, aj tak by sa dala opísať jedinečná atmosféra 24-hodinových pretekov na okruhu Nürburgring. My sme mali jedinečnú príležitosť zúčastniť sa tejto skvelej akcie. Viac zážitkov z tejto svetoznámej akcie vám už čoskoro prinesieme v samostatnom článku.

Nové MINI John Cooper Works GP je aktuálne v závere svojho testovacieho programu na legendárnej Severnej slučke okruhu Nurburgring. Počas testovacích jázd sa podarilo novému MINI JCW GP dosiahnuť časy, ktoré sú na kolo takmer o pol minúty lepšie než rekordné výsledky jeho predchodcu. Konkrétne sa mu podarilo prejsť zelené peklo za menej ako 8 minút!

Vyrábať na budúci rok v limitovanej sérii len 3 000 kusov. Od štandardného MINI JCW sa bude líšiť prepracovaným vysoko výkonným motorom, špeciálnym podvozkom upraveným na základe pretekárskych skúseností spoločnosti John Cooper Works, s odľahčenou konštrukciou a s precízne nastavenými aerodynamickými vlastnosťami.

Nové MINI ponúkne výkon viac ako 220 kW (300 k). Pod kapotou nájdete 4-valcový motor prepĺňaný technológiou MINI TwinPower Turbo. MINI navyše sľubuje aj skvelý a príťažlivý zvuk, o čom sme sa dokonca aj sami presvedčili.

Po dizajnovej stránke, môžme očakávať extrémny bodykit, ako už naznačuje zamaskovaný prototyp. Doširoka otvorené nasávacie otvory, veľké disky kolies z ľahkých zliatin, nápadné tvary predného aj zadného nárazníka a výrazný strešný spojler vytvárajú z MINI neprehliadnuteľného drobca.

Špeciálna edícia MINI John Cooper Works GP má za sebou históriu dvoch predchádzajúcich generácií. Prvýkrát edícia GP prišla v podobe upraveného MINI Cooper S v roku 2006. Následne v druhej generácií v roku 2012. Tieto dve špičkové športové vozidlá, každé vyrobené v limitovanom počte 2 000 kusov, vyjadrovali už od začiatku čistokrvnú pretekársku vášeň a rýchlo sa stali vyhľadávanými zberateľskými kúskami. Ich fascinujúci charakter vychádza z idey využitia športových génov MINI a ich úpravy do podoby špičkového športovca nekompromisne zameraného na extrémne potešenie z jazdy.

Test Mini Cooper D, britská vlajka na nemeckom podstavci s naftovým trojvalcom!

Zdroj: MINI, startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMalé vozidlá sa od budúceho roka stanú ohrozeným druhom
Nasledujúci článokSUV Q8 má športového súrodenca. A je sa na čo pozerať!