Domov News Najsvalnatejší sedan planéty, Dodge Charger dostal neskutočný výkon

Najsvalnatejší sedan planéty, Dodge Charger dostal neskutočný výkon

Svalnaté americké autá sú kategória sama o sebe. Ich myšlienka je úplne iná ako u ľahkých mrštných európskych športiakoch. Veľkú popularitu si medzi nimi za posledné roky vybudoval Dodge Charger a to najmä vďaka verzií Hellcat. Tá teraz prichádza v ešte drsnejšom kabáte. V Európe však nad nim môžeme len snívať.

S príchodom modelového roku 2020 dostal sedan zopár vylepšení. Zasahujú nie len do estetickej časti vozidla, ale aj tej technickej. To, že ide o novinku, ale rozoznáte na prvý pohľad. Charger totiž po vzore staršieho súrodenca Challengeru obliekol rozširovací paket. Dostupný nebude len pre vrcholný variant Hellcat, ale aj o čosi bežnejší Scat Pack. Spolu s nafúknutým obalom sa zmenil aj vzhľad prednej a zadnej časti, do ktorých sú veľké blatníky integrované.

Vďaka ním narástol svalnatý Američan do šírky až 89 milimetrov. Pod nimi sa ukrývajú 20-palcové disky v troch rôznych prevedeniach, obuté do pneumatík Pirelli v rozmere 305/30. S vychytávkou s názvom Line Lock ich zahrejete jednoducho. Predné kolesá sa totiž zablokujú a povolia tým zadným pretáčanie. O kvalitné jazdné vlastnosti sa starajú adaptívne tlmiče Bilstein s tromi nastaveniami. Podvozok je celkovo tuhší ako pri predošlom modelovom roku.

Pod kapotou sa síce zmeny neudiali, no samotný agregát stojí za to si pripomenúť. Masívny 6,2-litrový osemvalec s kompresorom a výkonom 527 kW (717 konských síl) a krútiacim momentom 881 Nm. Zrýchlenie na stovku trvá bleskových 3,7 sekundy a  auto sa maximálne rozbehne na 315 kilometrov za hodinu. Vylepšené sú však brzdy Brembo, ktoré sú o čosi väčšie a účinnejšie. Podľa výrobcu by mal byť variant Widebody na testovacom okruhu rýchlejší o 2,1 sekundy. Zákazníci si ho môžu za príplatok objednať aj pri slabšej verzií Scat Pack. Tá má pod kapotou atmosférický osemvalec s objemom 6,4-litra a výkonom 362 kW (492 konských síl) a 644 Nm. V oboch prípadoch putuje sila na zadné kolesá cez osemstupňovú automatickú prevodovku.

Dodge tak hravo rujnuje svojho odvekého rivala Mustang, pre ktorý by ste sa rozhodli vy?

Nový Ford Mustang s technológiami, vďaka ktorým budete obľúbení

Zdroj: Dodge | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNadupaná limuzína od Audi je tu: Nová S8 si zachová benzínový osemvalec
Nasledujúci článokFaceliftované Audi A4 a S4 pretrvávajú s naftou