Domov News Volkswagen Tiguan ďalšej generácie získa radikálny dizajn

Volkswagen Tiguan ďalšej generácie získa radikálny dizajn

Ak sa vám páči tvar súčasného modelu, máme pre vás zlú správu. Drsný dizajn Tiguan už po novom mať nebude. Automobilka totižto predpovedá elegantnejšie prevedenia obľúbeného kompaktného crossoveru.

Nemecký výrobca predstavil Tiguan ešte ako koncept v roku 2006. Pre spoločnosť, ktorá je taká veľká ako Volkswagen, je trochu prekvapivé, že sa ešte nevydala do rozbúrených vôd coupé SUV. O týchto zvestiach sa hovorilo v druhej polovici roka 2015, ale odvtedy sa žiadne zázraky neudiali.

 

Podľa denníka AutoExpress bola pôvodná myšlienka pre Tiguan opustená, ale niektoré z konštrukčných čŕt si vypožičal nadchádzajúci Formentor, nové SUV z dielne SEAT-u plánované pre teraz samostatnú divíziu Cupra.

Ako už bolo povedané, VW sa úplne nevzdáva elegantnejšieho Tiguanu, pretože britský magazín hlási, že model novej generácie sa vyhne krabicovému dizajnu súčasného vozidla na niečo s väčším dojmom. Nový model by mal dostať radikálne nový vzhľad, hovorí sa o agresívnejšej streche v snahe urobiť z neho viac emocionálny tovar.

Koncept starý viac ako šesť rokov udáva nový trend

Uvedené náčrty konceptu pochádzajú ešte z roku 2013 z koncepcie CrossBlue, aby ste mali predstavu, ako by nový Tiguan mohol vyzerať. Prepracovaný Tiguan údajne nestratí žiadnu zo svojich praktických vlastností, pretože sa očakáva, že objem batožinového priestoru bude zhruba rovnaký.

 

Tiguan by mohol prísť do predajných miest už v roku 2022, keď bude jazdiť na vývojovej platforme MQB a bude poháňaný vynovenými agregátmi, ktoré uvidíme v novom Golfe. Ten sa totižto už objavil aj na uliciach bez maskovania pri natáčaní.

Cieľom mierne hybridnej technológie je čo najviac znížiť emisie, aby vozidlá vyhoveli prísnejším predpisom. V kuloároch sa povráva aj o niekoľkých hybridných variantoch, jeden s približne 170 koňmi a druhý s výkonom cca 250 konských síl.

Medzitým ale súčasný Tiguan príde v tak dlho očakávanej verzii R. Výkonný crossover by mal prísť na svetlo veta už tento rok na jeseň, ale fotografie ho už zachytili preháňať sa na Nurburgringu. Tento Tiguan R by mal byť poháňaný 2,0 litrovým benzínovým motorom, systémom 4Motion AWD a pravdepodobne prevodovkou DSG.

Zdroj: FOTO VW

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová generácia Hyundai i10, prekoná konkurenciu v každom smere?!
Nasledujúci článokTesla: Zázrak, ktorý stále neprichádza?!