Už v Novembri sa pravdepodobne tento model oficiálne predstaví svetu. Či zožne taký úspech, ako Ford očakáva, je vo hviezdach. Čo hovoríte na tento neobvyklý dizajn?

Mesiace ubiehajú a už to bude 1,5 roka, odkedy Ford oznámil, že plánuje rozbúriť vody v segmente SUV a predstaví elektrické SUV inšpirované Mustangom. Či už to bude Ford Mustang na chodúľoch s elektrickým pohonom alebo úplne nový model s niekoľkými prvkami, nevieme.

EXG

Detroitský úrad ale informoval verejnosť, že Ford má v úmysle poskytnúť už v novembri prvý pohľad na vozidlo plné záhad. Nie je ale jasné, či pôjde o ďalšiu fotografiu, ukážku alebo sa niečo tajne plánuje na novembrový autosalón v Los Angeles.

Ford ohlásil plány na spustenie elektrického prechodu už v januári 2018. Spočiatku mali v pláne nazvať toto SUV Mach 1, ale fanúšikom sa táto variácia nepáčila. V kuloároch sa povráva, že Ford vytvára ďalšie dve verzie mini SUV inšpirované Mustangom, ale tieto crossovery by mali mať spaľovací motor.

Koaeca.ru

Čo sa ale týka ešte nenarodeného súrodenca Mustangu, vieme že sa Ford sústreďuje hlavne na dojazd. Základný model by mal prejsť viac ako 484 kilometrov a druhý až 600 kilometrov, čo sú naozaj veľmi sľubné čísla. Súčasťou tajného plánu, ako ovládnuť trh, je aj vysokovýkonná verzia, ale bohvie kedy sa o nej dozvieme niečo viac.

Keby sme sa mali zamerať na konkurenciu Fordu, ktorá už mieri troška vyššie, mohli by sme spomenúť Jaguar I-Pace, Tesla Model X, Mercedes EQC, Audi e-Tron alebo aj takú Hyundai Kona Electric. Prečo takáto široká škála neporovnateľných vozidiel? Pretože sa tento trh postupne napĺňa, ale dopyt nie je zďaleka taký vysoký ako ponuka.

Ford

Luxusné, originálne, kvalitné, ale aj lacnejšie verzie elektrického pohonu by mali byť dostupnejšie väčšiemu publiku. Ford má totižto niekedy cenovky celkom nerovnomerne rozdelené medzi modelmi, ako to je napríklad aj pri aktuálnej verzii Mondeo ST a Mustangu.

PRVÁ JAZDA: Mercedes-Benz EQC 400, elektromobil bez kompromisov?!

Zdroj: Ford | Carbuzz | motor1

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPrichádza úpadok automobilového priemyslu? Bosch nie je úplne proti.
Nasledujúci článokVolkswagen sa rozlúči s aktuálnym logom! Vieme ako bude vyzerať nové!