Domov News Mercedes-Benz: Trieda A a B už aj ako plug-in hybrid

Mercedes-Benz: Trieda A a B už aj ako plug-in hybrid

Zdroj: media.daimler.com

Firma Mercedes-Benz si dala za cieľ ponúkať v roku 2020 až 20 elektrifikovaných modelov. Teraz môže odškrtnúť ďalšie dva. Obľúbené Áčko a jeho nafúknutý súrodenec trieda B totiž dostali plug-in hybridné vyhotovenia A250e a B250e.

Trojcípa hviezda bude o niečo zelenejšia. Mercedes-Benz opäť prispieva k novinkám vo svete elektromobility. Ich luxusné kompakty majú nový duálny pohon a pýšiť sa môžu radou zaujímavých vlastností. Aby sa však všetky potrebné komponenty zmestili do srdca auta, muselo sa niekoľko z nich premiestniť. Kvôli uloženiu batérie to bola napríklad palivová nádrž. Batožinový priestor ale o rozmery oberá iba minimálne.

Kedže nejde o plne zelené vozidlá, žiaden zázračne vysoký dojazd netreba očakávať. Napriek tomu dokáže dvojica noviniek prejsť bez použitia spaľovacieho motoru slušnú vzdialenosť. Menšie a ľahšie A250e na jedno nabitie precestuje niečo medzi 60 a 70 kilometrami, podľa cyklu NEDC. Béčko iba o niečo menej. O tieto hodnoty sa postará vodou chladený akumulátor s kapacitou 15,6 kWh, vážiac 150 kilogramov. Doma si ho nabijete za približne 1 hodinu a 45 minúť, a na rýchlo-nabíjačke za 25 minúť. Okrem elektromotora je ale zaujímavý aj benzínový agregát. Je to rovnaký kus, aký nájdete napríklad aj v Dacii Duster.

Malý a úsporný 1,3-litrový štvorvalec samostatne produkuje 118 kW (160 konských síl). V tomto prípade ale ide o hybrid, takže si prácu delí aj so strojom na zelenú energiu. Ten má silu 75 kW (102 konských síl) a krútiaci moment 300 Nm. Kombinovaný výkon je teda 160 kW (218 konských síl) a 450 Nm. To už sú čísla, ktoré sa príjemne počúvajú. Trieda A v prevedení hatchback zrýchli z pokoja na stovku za 6,6 sekundy, pričom sedanu to trvá o jednu desatinu dlhšie. B250e túto disciplínu zvládne za 6,8 sekundy. Čo sa týka maximálnej rýchlostí, tak tá by sa mala pohybovať na hranici 240 km/h. Šetrné Mercedesy sú teda okrem efektívnosti aj dynamické. Koľko budú stáť na domácom trhu zatiaľ nevieme. Na nemeckom trhu si už však môžu záujemcovia objednať A250e v oboch variantoch. Cena hatchbacku začína na 36 943 eurách, a pre sedan je to 37 300 eur.

PRVÁ JAZDA: Mercedes-Benz EQC 400, elektromobil bez kompromisov?!

Zdroj: Mercedes-Benz | startstop.sk

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠpeciál Hyundai i30 N Project C uvidíme už vo Frankfurte
Nasledujúci článokPorsche Type 64 je najväčším aukčným omylom všetkých čias