Domov News Ostrý crossover T-Roc R spoznal cenu na domácom trhu

Ostrý crossover T-Roc R spoznal cenu na domácom trhu

Zdroj: Volkswagen

Označenie “R” poznáme pri Volkswagenoch už zopár rokov. Týmto písmenom sa totiž značia ostré modely značky Volkswagen. Rad crossoverov T-Roc teraz Volkswagen rozširuje o novú špičkovú verziu.

Športový charakter nového T-Roc R je rozpoznateľný na prvý pohlaď. Strháva na seba pozornosť vďaka atraktívnemu dizajnu exteriéru a interiéru. Zmenili sa nárazníky, ktoré dostali špecifický agresívny vzhľad a sú lakované vo farbe karosérie. V tom prednom sú tiež integrované denná svetlá. Masku chladiča pretína po celej šírke lesklý strieborný pás z eloxovaného hliníka. Charakteristickým prvkom všetkých modelov „R“ značky Volkswagen je štvorica koncoviek výfukov.

Za príplatok je tiež možné vybaviť T-Roc R ešte ostrejším výfukovým systémom „R Performance“ z titánového plechu. Štandardné obutie sú 18-palcové disky „Spielberg“, no na želanie sa dajú objednať tiež 19-palcové disky „Pretoria“ v matnej grafitovej farbe. Samozrejmosťou sú športové sedačky s výrazným bočným vedením a takisto volant.

Kompaktný T-Roc R má pod kapotou dvojlitrový štvorvalec TSI s maximálnym výkonom 221 kW (300 konských síl) a krútiacim momentom 400 Nm. Agregát spolupracuje so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG, ktorá posiela silu na všetky kolesá s technológiou 4MOTION. Kedže ide o ostrý športový model, zvedavý budete určite aj na výkonnostné parametre. Zrýchlenie na stovku za 4,8 sekundy a maximálna rýchlosť elektronicky obmedzená na 250 km/h.

K existujúcim jazdným profilom pribudol režim Race pre rýdzo športovú jazdu, a podporuje aj úplne vypnutie bezpečnostného systému ESC. Prítomný je aj tzv. kontrolovaný rozjazd Launch Control, umožňujúci rozbehnutie s maximálnou trakciou. Tuhšie vyladený podvozok s presným riadením, a brzdová sústava so zväčšenými kotúčmi priemeru 34 cm vpredu a 31 cm vzadu, zabezpečujú agilné jazdné vlastnosti. To by stálo za hriech, no nie? Novinka je už v súčasnosti dostupná na Slovensku za cenu od 37.870 eur. Nie je tiež vylúčnené, že v budúcnosti uvidíme tento model aj ako kabriolet.

Volkswagen T-Roc Cabriolet – po stopách minulosti

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Seat Tarraco 2.0TDI, nie vždy platí, že menej je niekedy viac!
Nasledujúci článokŠkoda investovala milióny do výroby hybridného Superb iV