Domov News Nová Škoda Octavia RS už stihla mať prvú haváriu

Nová Škoda Octavia RS už stihla mať prvú haváriu

Zdroj: motor1

Octavia RS patrí dlhodobo k veľmi obľúbeným rodinným športovým autám. Nájde sa v garáži nejedného automobilového tatina. Jej obľúbenosť je natoľko vysoká, že Škoda ešte ani neodhalila klasickú verziu Octavie, no už teraz tvrdo testuje práve jej športovú verziu. Okrem toho sa zdá, že testy sú natoľko tvrdé, že sa z nich nechtiac stala akási pouličná verzia Euro NCAP.

Príchod novej generácie obľúbeného českého modelu Octavia je naplánovaný na koniec tohto roka. Už v mnohých prípadoch sme Vám priniesli články, v ktorých sme sa pozreli na špionážne fotografie, technické informácie či úniky dizajnu zovňajška či interiéru. Avšak teraz sa jedná o vôbec prvé fotografie, ktoré zachytávajú silnejšiu Octaviu RS. Nie je prekvapením, že športový model, ktorý nesie výraznú dávku kamufláže je vo verzii kombi. Práve praktickejší typ karosérie by mal byť na trh uvedený ako prvý a až neskôr sa do predaja dostane klasický liftback.

Čím je nové RS-ko zaujímavé? Už na prvý pohľad je vidieť, že karoséria kombíku bude skutočne viac nafúknutá. To sa nepochybne odrazí na vnútorných rozmeroch a hlavne na objeme kufra. Aj keď je vozidlo veľmi precízne zakumuflované, môžeme vidieť jeho športové črty. Masívny predný nárazník sa mierne odvoláva na dizajn súčasnej Octavie RS. Spod kamufláže vyčnievajúce hmlovky taktiež. Ďalším prvkom, ktorý napovedá športový charakter vozu sú červené strmene bŕzd. Ako je už známe, aj aktuálna generácie RS má rovnakú farbu a preto niet pochýb, že sa pozeráme na testovací prototyp očakávanej novinky.

Aktuálny únik je zaujímavejší o to, že Octavia RS na fotografiách bola aktérom dopravnej nehody. Konkrétne na snímku nižšie môžeme vidieť testovací model na vozidle asistenčnej služby s tým, že predná časť nesie značné známky poškodenia. Rovnako tak Opel Zafira, ktorý je za odťahovkou zapriahnutý bol druhým účastníkom nehody. Podľa informácií, ktoré sa podarilo získať magazínu motor1, bol vinníkom nehody vodič MPV, ktorý sa nedostatočne venoval šoférovaniu počas prechádzania medzi pruhmi a vošiel do protismeru. Tam sa mal čelne zraziť s testovacou verziou novej Octavie. Očití svedkovia uvádzajú, že obaja vodiči by mali byť v poriadku, čo sa však nedá povedať o vozidlách. Každopádne, podobné dáta z nechceného stretu by mohli Škode pomôcť vylepšiť bezpečnostné systémy pripravovanej novinky.

Zdroj: motor1

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTesla úplne ovládla Holandsko, zákazníci si ju natoľko obľúbili…
Nasledujúci článokAj Toyota už má nafúknuté kombi: Corolla TREK zvládne viac
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.