Jeseň, respektíve zima tohto roku bude z pohľadu koncernovej ofenzívy skutočne zaujímavým obdobím. Okrem nového Seatu Leon a VW Golf sa dočkáme aj z nášho pohľadu najzaujímavejšej novinky. Modelu Škoda Octavia. Bestseller príde na trh už vo svojej 4. novodobej generácii. Samozrejme, že dizajn je zatiaľ zahalený rúškom tajomstva, no serveru motor1.com sa podarilo čo to „poodhaliť“

Na fotografiách, ktoré boli nedávno zverejnené, je síce prevažne len interiér, no aj tak to stačí na odhalenie vzhľadu auta. Začnime ale s tým, čo vidíme. Ako je zrejmé, Škoda Octavia sa podobne ako jej koncernový brat Golf zameria na technológie. Azda najväčším prekvapením je absencia voliča automatickej prevodovky. Jedná sa síce len o prototyp, no klasický volič režimov ako ho poznáme dnes, je tu nahradený akýmsi posuvným tlačidlom. Ako vravím, je pravdepodobné, že Škoda do svojho najpredávanejšieho modelu zaradí o niečo konvenčnejší typ „páky“, no jeho využite v prototype je prinajmenšom zaujímavé.

Úplne nová koncepcia

Ďalšia vec, ktorá udrie do oka je obrovský displej infotainmentu. Ten sa rozmerovo poriadne zväčšil, veľkosťou uhlopriečky sa doťahuje na Touaregu. Aj keď je to s trochou nadhľadu. Samotnú veľkú zobrazovaciu jednotku potom lemujú tlačidlá, ktoré sa mne osobne trošku podobajú na tie z BMW. Nie je to na škodu, no nemusí sa to každému páčiť. Okrem toho tu nevidíme žiadne ovládacie prvky klimatizácie, z čoho sa dá usúdiť, že Škoda Octavia prinesie kompletne dotykové ovládanie.

Pravdepodobný finálny vzhľad

No vráťme sa na začiatok. Z obrovského displeju môžeme vidieť, že infotainment je v akomsi „domovksom“ režime. A práve v tom spočíva celá podstata článku. Tento režim totiž odhaluje vozidlo v prevedení kombi, bez maskovania. Nasvedčujú tomu aj ostré a agresívne rezané línie auta, ktoré sa má dizajnovo inšpirovať v aktuálnej novinke na našom trhu, v modeli Scala. Z neho práve vychádza aj celková koncepcia interiéru, ktorá je postavená na digitalizácii a voľne stojacom stredovom displeji. Okrem toho, informácii, že sa jedná skutočne o očakávanú Octaviu nahráva aj fakt, že novinka by mala byť predstavená najskôr vo verzii kombi a až neskôr by sa mal pridať klasický liftback.

Každopádne, nová generácia Octavie bude predstavená už čoskoro a z môjho osobného pohľadu jej zameranie na digitalizáciu veľmi pomôže. Ako na nás zapôsobila dosluhujúca verzia tohto obľúbeného modelu si môžete prečítať v našej recenzii.

Test Škoda Octavia 2.0 TSI, zahoďte predsudky!

Zdroj: motor1.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJaguár plánuje čítať vašu mimiku a pocity počas jazdy!
Nasledujúci článokKtorá automobilka predala za prvý polrok 2019 na Slovensku najviac áut?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.