Domov Lifestyle Bollinger je brutálne elektrické SUV z Ameriky. Stane sa realitou?

Bollinger je brutálne elektrické SUV z Ameriky. Stane sa realitou?

Keď spoločnosť Bollinger Motor predstavila štúdiu svojho elektrického SUV, mohla sa rozbehnúť súťaž: Nájdi jediný oblúk. Zdá sa, že brutálne hranatý elektromobil sa stane realitou.

Prešli dva roky a Bollinger Motor vo vývoji svojho elektromobilu výrazne pokročil. Na rozdiel od trojdverovej štúdie, ktorú firma predstavila v roku 2017, by sa do výroby mali dostať hneď dve karosárske verzie. Základná má strohé označenie B1 a je klasickým veľkým päťdverovým SUV. A keďže je Bollinger Americká forma, druhým modelom je štvordverový pick-up (B2). Tieto autá sú totiž v Amerike mimoriadne populárne.

Zatiaľ čo hranatým, až industriálnym dizajnom karosérie ide automobilka vlastnou cestou, v prípade pohonu siaha po očakávanej kombinácie. Dvojica elektromotorov ma kombinovaný maximálny výkon 457 kW (614 k) a najvyšší krútiaci moment 905 Nm. O dostatok energie sa stará akumulátor s celkovou kapacitou 129 kWh. Podľa aktuálne zverejnených informácií by autám mal šprint z 0 na 100 km/h trvať 4,5 sekundy, maximálna rýchlosť bude elektronicky obmedzená na 160 km/h. Plne nabitý akumulátor by mal vystačiť na 320 kilometrov. Samozrejme, všetko záleží na tom, ako bude majiteľ auto používať. Ťahať  ním totiž môžete až 3,2 tony! S drsným vzhľadom budú korešpondovať aj schopnosti v teréne. Popri pohone 4×4 bude mať majiteľ k dispozícii aj výškovo nastaviteľný podvozok. Svetlosť si bude vedieť upraviť v rozsahu 250 až 500 milimetrov. Špeciálny terénny mód by vraj mala mať aj prevodovka.

Držíme palce

Tak ako? Kúpili by ste tohto fešáka s ostro rezanými krivkami tela? Ak sa firme podarí doviezť projekt do finálne a spustiť výrobu, o záujemcov podľa mňa núdzu mať nebude. Tak im držme palce. V poslednom období totiž tesne pred záverom stroskotalo viacero zaujímavých projektov. A bola by škoda, aby tento osud stihol aj firmu Bollinger Motors z Michiganu. V dobe preumelkovaných a aerodynamicky preladených automobilov je tento drsný chlap vítaným osviežením.

Nové Bureko 6×6, úchvatný obor z Českej republiky

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPozrite si 10 najpredávanejších áut na Slovensku v tomto roku
Nasledujúci článokTEST Ford Mustang 5.0 V8 GT Convertible – poriadna rozlúčka s letom