Domov News Aston Martin DBX ako prvý crossover

Aston Martin DBX ako prvý crossover

V ďalšej Bondovke sa už možno objaví sériový crossover od Aston Martin

Ako väčšina automobiliek, aj Britský Aston Martin reaguje na nezastavujúci sa dopyt po malých crossoveroch. A tak nás v roku 2019 čaká sériový model DBX ktorý vychádza s konceptu DBX ktorý bol predstavený v roku 2015. Nový crossover má prilákať najmä ženskú klientelu a má tvoriť partnera na každý deň. Čiže nás čaká pestrý výber farieb a rôznych dizajnových konfigurácií.

Nový Aston by mal prísť s osemvalcovým a dvanásť valcovým motorom, avšak vzhľadom k stále zložitejšej situácií okolo emisných noriem a obzvlášť po vyhlásení Britskej vlády o konci predaja automobilov z čisto spaľovacími motormi, je to diskutabilné. Podľa vyhlásenia automobilky však neskôr dorazí aj hybridná verzia no nieje vylúčený ani príchod čisto elektrického pohonu. Aston však už teraz pripravuje čisto elektrický model ktorý ponesie názov RapidE. Príde taktiež v roku 2019 avšak v limitovanom počte kusov 155.

Briti pošlú benzínové a dieselové autá do dôchodku v roku 2040

Konkrétne parametre zatiaľ nemáme k dispozícií, jediné čo zatiaľ vieme s určitosťou potvrdiť je príchod štvorlitrového osemvalca od Daimleru, ktorý sa aktuálne montuje do DB11. Výroba by podľa plánu automobilky mala začať v roku 2019, konkrétne v novo otvorenej továrni v St. Athanu.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSlováci budú vyrábať Lamborghini Urus, Audi Q8 sa už vyrába v Bratislave a Porsche chystá predľžený Cayenne!
Nasledujúci článokBMW M3 s prvkami M4 GTS? Unikát, ktorý sa len tak nevidí.