Domov News Ford Galaxy a S-Max prešli faceliftom, aký bude ich ďalší osud?

Ford Galaxy a S-Max prešli faceliftom, aký bude ich ďalší osud?

Už sme ani neverili a predsa! Ford S-Max a Galaxy ešte nekončia, práve naopak prichádzajú s faceliftom. Čo priniesli a aký ich čaká v budúcnosti osud?

Galaxy bol pre mňa vždy jedným z tých modelov, ktoré predstavovali nesmiernu praktickosť a priestor. Pokiaľ ste jednoducho potrebovali poriadne rodinne auto, voľba bola jasná. Všetko zmenil trend v podobe vzostupu segmentu SUV a dnes už len veľmi málo z vás, zvažuje kúpu MPV.

Za všetko hovoria predaje a tak ani automobilky neprinášajú novinky do tohto segmentu. Rozhodnutia vedenia sú často striktné a väčšina, inokedy mimoriadne obľúbených modelov, tak končí v zabudnutí. Podobný osud údajne čakal aj modely S-Max a Galaxy, no dnes prichádzajú na trh s modernizáciou, žeby posledná šanca?

Kráľ minulého segmentu

Opel Zafira sa stal mikrobusom osud Sharanu je nejasný podobne ako Alhambry, zdá sa že Ford vie čo robí. Najväčšie zmeny sa tak udiali práve v exteriéri ten priniesol nový dizajn prednej masky, nárazníku ale aj svetiel. Tie sú po novom vybavené LED technológiou. Menšie zmeny nesie aj zadná časť v podobe nového tvarovania zadných skupinových svetiel v prípade modelu S-Max.

Svojho vynovenia sa dočkal aj interiér, pribudol nový infotainmet SYNC 3 s lepšou konektivitou a zabudovaným modemom FordPass Connect. Ten umožňuje pripojiť až 10 zariadení a disponuje aj vlastným cloudom. Ford priniesol aj špeciálne ergonomické sedadlá AGR, ktoré poznáme z Oplu. Ponuka asistenčných systémov sa rozrástla o adaptívny tempomat, ktorý je schopný sám zastaviť a znova sa rozbehnúť.

Najdôležitejšou zmenou je však ponuka motorizácii, pod kapotou po novom nájdete výhradne turbodieslové agregáty. Úplnou novinkou je biturbo motor 2,0 EcoBlue. Ponúkaný je hneď v niekoľkých výkonnostných variantoch od 150 koní až po 240 koní. Všetky je možné kombinovať aj s novou osemstupňovou automatickou prevodovkou.

Ford tak dáva modelom Galaxy a S-Max ďalšiu šancu na život, ich ďalší osud v podobe novej generácie je zatiaľ nejasný. Je však veľmi pravdepodobné, s ohľadom na vývoj segmentu MPV voči SUV, že sa novej generácie už nedočkáme.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOtvorili národné motokárové centrum, je len kúsok od Bratislavy
Nasledujúci článokElon Musk: Tesla Pickup bude vyzerať ako obrnený transportér z budúcnosti!