Domov News Nová Honda Jazz bude hybrid

Nová Honda Jazz bude hybrid

Honda teases image of next generation Jazz

Hoci budem mať novinka oficiálnu premiéru až na budúci týždeň, automobilka uvoľnila prvú fotografiu už dnes. A tak vieme, že Jazz bude aj  naďalej praktickým mestským minivanom.

Honda dokáže s priestorom doslova čarovať. Na malom pôdoryse už pred rokmi postavila auto, ktoré majiteľovi vďaka zaujímavej konštrukcii zadných sedadiel ponúklo mimoriadne priestranný a variabilný interiér. Dobrou správou je, že taká bude aj nová generácia modelu Jazz,  ktorá sa v plnej paráde ukáže na autosalóne v Tokiu. Automobilka je samozrejme na technické informácie zatiaľ skúpa, prezradila však to najdôležitejšie. Auto dostane výhradne hybridnú techniku. Zatiaľ však nie je jasné, či bude auto schopné jazdiť aj v čisto elektrickom režime, alebo bude elektromotor pomáhať spaľovaciemu motoru iba pri akcelerácii, prípadne použije koncepciu, ktorá výborne funguje v Honde CR-V. Predpokladáme však, že sa vyberie skôr jednoduchšou a cenovo menej náročnou cestou. Ak by totiž Honda siahla po drahej plug-in hybridnej technike, cenou by sa Jazz dostal veľmi vysoko. Ale ktovie, možno v Honde našli recept, ako to urobiť lacnejšie.

Honda už výborný hybrid má

Automobilka nám už raz ukázala, že vie postaviť parádny hybrid. Populárne SUV Honda CR-V dokáže jazdiť s priemerom hlboko pod sedem litrov benzínu na sto kilometrov. A tak sú očakávania spojené s novou generáciou modelu Jazz veľké. Padli hybridnej technike za obeť praktické zadné sedadlá, alebo sa ich konštruktérom podarilo zachovať? Otázok je veľa, na kompletné predstavenie novinky si však musíme ešte týždeň počkať. Čo vieme povedať už dnes je to, že toto auto má veľký potenciál.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSlováci odmietajú naftové motory, o diesel klesá záujem…
Nasledujúci článokBMW 2 Gran Coupe – ďalší hráč na bojovom poli