BMW nenecháva nič na náhodu a pokračuje v predstavovaní nových modelov. Klasické kupéčka automobilke zjavne zachutili, a tak nám v krátkom slede predstavuje ďalšie. Nové BMW 2 Gran Coupe.

Prednedávnom sme Vám predstavili krásne BMW 8 Gran Coupe. No tušili sme, že bavorská automobilka má v talóne ešte jedno eso. Zjavne jej totiž nedal spávať úspech hlavného konkurenta, automobilky Mercedes-Benz a jej modelu CLA. A tak pre zákazníkov pripravila odpoveď. V porovnaní s ním dostala novinka niečo navyše. Karosériu liftback, ktorá je v porovnaní s klasickým štvordverovým sedanom samozrejme o poznanie praktickejšia. V prípade BMW to ale nie je nič prekvapujúce, túto koncepciu vo svojich modeloch Gran Coupe používa už dlhšie.

Atlét aj elegán

Štíhla karoséria BMW 2 Gran Coupe má rozmery: 4 562 x 1 800 x 1 400 mm. O dostatok miesta na zadných sedadlách sa stará rázvor kolies 2 670 mm.  Novinka v porovaní s modelomým radom 1 dostala cez výklopné dvere veľmi dobre prístupný batožinový priestor, ktorý má objem 430 litrov. Príbuznosť s o číslo menším súrodencom cítiť aj v kabíne, čo však určite nie je na škodu. Na usporiadanie palubovky BMW sme už zvyknutí, počítať teda možno nielen so špičkovým vypracovaním a do detailu prepracovanou ergonómiou, ale aj najmodernejším infotainmentom s displejom s uhlopriečkou 10,25 palca. Na ovládanie infotainmentu budú na výber tri možnosti –  prostredníctvom dotyku, hlasom aj gestami. Okrem neho automobilka ponúka aj výborný head-up displej s uhlopriečkou 9,2 palca.

BMW 2 Gran Coupe prichádza na trh s trojicou motorov. Základom bude 218i, teda zážihový trojvalec s objemom 1,5-litra a maximálnym výkonom 103 kW (140 k), pohonom predných kolies s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou, 7-stupňový automat bude s týmto motorom za príplatok. Druhou alternatívou je dieselový dvojliter 220d (140 kW/190 k). Aj naftový agregát bude poháňať kolesá prednej nápravy, no na rozdiel od benzínové trojvalca, bude spolupracovať s 8-stupňovou automatickou prevodovkou. A máme tu aktuálny vrchol ponuky. M235i xDrive s 2,0-litrovým štvorvalcom (225 kW/306 k). Motor bude spojený s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Šprint z miesta na rýchlosť 100 km/h zvládnete za 4,9 sekundy, v prípade packetu M Performance za 4,8 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Najvýkonnejšia verzia dostala samosvorný diferenciál Torsen aj funkciu Launch Control, ostrejšie bude samozrejme aj riadenie. TOP verziu M235i spoznáte aj navonok. Dostala športové nárazníky M Sport (zadný s difúzorom) a tiež športové sedačky a volant. Tak ako? Dali by ste si povedať?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbmw.com
Predchádzajúci článokNová Honda Jazz bude hybrid
Nasledujúci článokToyota Yaris štvrtej generácie: Vyspelá, štýlová a bezpečná