Domov News Ford oficiálne predstaví elektrické SUV v štýle Mustangu!

Ford oficiálne predstaví elektrické SUV v štýle Mustangu!

Domnienky sa stali realitou, Ford oficiálne potvrdil príchod elektrického SUV Coupe, inšpirovaného Mustangom. Poznáme dátum svetovej premiéry!

Ford tak pokračuje vo svojej elektrickej ofenzíve, príchod elektrifikovaného SUV Coupe sa však spočiatku zdal len utópiou! Dnes už poznáme dátum svetovej premiéry v Los Angles, tá sa bude konať 17. Novembra. Ak už kalkulujete na náš stredoeurópsky čas, vychádza to na 18. Novembra o 03:00 ráno.

Z prvých oficiálnych siluet a prvých neoficiálnych profesionálnych grafík, vieme potvrdiť že sa nebude jednať o zdvihnutý Mustang, tak, ako sa pôvodne očakávalo. Nové SUV by malo stáť na úplne novej platforme vyvinutej špeciálne pre elektrické modely.

Tá by mala poskytnúť, podľa slov automobilky, dojazd na úrovni 600 kilometrov podľa WLTP. Rýchlosť nabíjania zatiaľ nie je oficiálne potvrdená, no špekuluje sa nad hodnotou 150 kW. To by znamenalo že zhruba 100 kilometrov dojazdu by ste získali za približne 10 minút nabíjania.

Po dizajnovej stránke nám skice a rendre prezrádzajú jasný odkaz na siluetu Mustangu. Aspoň čo sa týka zadnej partie a bočného profilu. Predná časť nápadne pripomína práve Jaguar I-Pace či Audi E-Tron.

Podľa uniknutých informácií na sociálnych sieťach, priamo od bývalého zamestnanca, ktorý pracoval na vývoji tohto modelu, má byť nový model revolučný. Špekuluje sa nad názvom Mach E, nový model prinesie niekoľko variant dojazdu a výkonu. Ponúkne pohon zadnej, ale aj oboch náprav. Najvýkonnejšia verzia by mala niesť označenie GT a konkurovať chce priamo Tesle. Ford si konkrétne brúsi zuby na model Tesla Y.

Otázkou ostáva či bude tento model schopný osloviť dostatočný počet zákazníkov a naplniť ich očakávania. Ford aktuálne bojuje s ekonomickými problémami. Aj keď sa to navonok nezdá, automobilke výrazne klesol rating. Je to spôsobené hlavne výrazným poklesom zisku a to až o 57%.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Kia ProCeed: Ani kombík nemusí byť voľbou čisto z rozumu
Nasledujúci článokAko upravujú používanie elektrických kolobežiek pravidlá na Slovensku VS vo Francúzsku?