Domov News Maťo Homola na FIA Motorsport Games 2019 Rome získal bronzovú medailu!

Maťo Homola na FIA Motorsport Games 2019 Rome získal bronzovú medailu!

Mato Homola

Maťo dal do toho všetko. V pretekoch FIA Motorsport Games 2019 Rome, ktoré môžeme nazvať majstrovstvami sveta, či olympijskými hrami v motoršporte, pre Slovensko vybojoval bronzovú medailu!

Mato Homola

Po prvých pretekoch sa Maťo držal na 2. mieste so ziskom 18 bodov. Na druhý deň však pred ním na štarte stáli dve silné audiny, ktorým evidentne trať a nastavenie BoP vyhovovalo, keďže boli o 70 kg ľahšie, ako Maťov Hyundai i30 N TCR. Ak by chcel Maťo uvažovať o druhej, či prvej priečke v celkovom hodnotení, musel by dnešné preteky vyhrať, alebo jeden z jazdcov pred ním by preteky nemohol dokončiť.

Maťo vedel že potrebuje hlavne auto bezpečne doviezť do cieľa, a skončiť do 5. miesta, aby bezpečne obsadil 3. miesto v konečnom súčte bodov a toho sa aj držal, nemalo žiadny zmysel bojovať s pred ním jazdiacim Coronellom, nakoľko by šiel len do zbytočného rizika. Svoju úlohu splnil na 100% a cieľovú pásku preťal na 5. mieste.

Mato Homola

Diváci na historicky prvom výnimočnom podujatí FIA Motorsport Games 2019 Rome videli pódium zložené z ruského, belgického a slovenského pretekára. „Je to výborný výsledok. Audiny tu doslova lietali, preto som rád, že som skončil ako najlepšie umiestnený nielen Hyundai, ale auto akejkoľvek inej značky. Boli to ťažké preteky, s trochou dažďa a vlhkou traťou,“ povedal po pretekoch Maťo a dodáva: „Veľmi ďakujem tímu za výbornú prípravu a maximálnu profesionalitu počas celého podujatia a mojim partnerom a rodine, že som tu mohol byť a som šťastný, že som na tomto podujatí mohol hájiť slovenské farby.“

Mato Homola

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord stráca na zisku, predaje sa znížili o viac ako polovicu
Nasledujúci článokKúpa jazdenky? Stočené kilometre sú tým najmenším problémom, exekúcia vám môže zavariť