Správy z Ingolstadtu hlásia že Audi sa po novom rozhodlo, rozšíriť označenie svojich vozidiel. A to od najnižšej triedy A1 až po Q7.

V praxi, namiesto klasického označenia „A3“ na kufri auta sa toto označenie nahradí dvojicou čísiel. Táto dvojica čísiel označuje výkon použitej spaľovacej jednotky alebo inej verzie pohonu napr. hybridný alebo elektrický pohon. Modelové označenia však ostanú nezmenené, takže nemajte starosti.

Čo ale znamená toto dvojčíslie ? Jednoducho výkon v kW. Audi chce týmto krokom sub-klasifikovať modelové rady na rôzne modelové rady podľa výkonnostnej úrovne.
Uvedieme si to na príklade: Číslica „30“ označuje výkon medzi 81 až 96kW. „45“ znamená výkon od 169 do 185kW. Na vrchole celej hierarchie stojí číslo „70“ ktoré označuje výkon nad 400kW. V každom prípade sa s číselnou kombináciou objavujú aj vlastnosti motora tj. TFSI, TDI, g-tron alebo e-tron. Audi týmto krokom chce jasne zvýrazniť hierarchiu jednotlivých automobilov v rade.
Budú aj výnimky, sú ňou modely označené S, RS a R8. Tie si ponechajú svoje staré názvy a to kvôli spojitosti so svojou aktuálnou, najvyššou pozíciou v modelovom rade.

Prvé modely s takýmto označením ponesie nová generácia Audi A8, ktorá sa začne s označeniami pre šesť-valcové motory:
Audi A8 50 TDI – označenie pre verziu s motorom 3.0 TDI o výkone 210kW
Audi A8 55 TFSI – označenie pre verziu s motorom 3.0TFSI o výkone 250kW

Audi chce do konca leta 2018 túto zmenu zaviesť celosvetovo a to v celom svojom portfóliu. To znamená že aj modely ktoré už sú vo výrobe alebo sa pripravujú na predaj.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW prehralo stávku s Mercedes-Benz, úplne nové M5!
Nasledujúci článokOfenzíva v podaní Volkswagenu! T-Roc