Domov News SsangYong spustil predaj modelu Korando. Je väčší a lacnejší než Karoq!

SsangYong spustil predaj modelu Korando. Je väčší a lacnejší než Karoq!

nové Korando

O tom, že sa na náš trh vrátila značka SsangYong sme už písali, no aktuálne na trh uvádza ďalšiu dôležitú novinku.  S modelom Korando má zjavne veľké ambície, a tak ich podporila zaujímavou cenou.

Stredne veľké SUV má rozmery 4 450 x 1 870 x 1 620 mm (dĺžka x šírka x výška), rázvor osí kolies je solídnych 2 675 mm. Tieto hodnoty, spolu s objemom batožinového priestoru (551 l), sľubujú dosť miesta pre posádku ako aj batožinu. Je potešiteľné, že okrem solídnej priestorovej ponuky a bohatej výbavy SsangYong venoval pozornosť aj špičkovej úrovni bezpečnosti. Vozidlo v teste Euro NCAP získalo maximálny počet hviezdičiek.

Na pohon auta sú na výber dva motory, preplňovaný benzínový štvorvalec má objem 1,5 litra, maximálny výkon 120 kW (163 k) a najvyšší krútiaci moment 260 (AT), respektíve 280 Nm (MT). Kto má radšej naftu, siahnuť môže po motore 1,6 e-XDI, ktorého parametre sú: 100 kW (136 k) a 300 Nm (MT), respektíve 324 Nm (AT). Z údajov je jasné, že obidva štvorvalce automobilka ponúka v kombinácii s manuálnou aj automatickou prevodovkou, pričom obidve prevodovky majú šesť stupňov. Automat si možno objednať so všetkými stupňami výbavy. Z techniky sme zostali dlžný ešte jednu dôležitú informáciu. Štandardne je Korando prednokolka, pohon 4×4 si možno objednať s obidvoma motormi za príplatok 1 490 € (okrem výbavy Eco).

Bohatá výbava, rozumná cena

Sériová výbava je rozdelená do štyroch stupňov (Eco, Style, Clever, Premium). Príjemným bonusom je možnosť rozšírenia jednotlivých stupňov o príplatkové prvky, čo v prípade ázijských automobiliek nie je úplne bežné. Nové Korando ponúkne zákazníkom moderné technológie nielen v oblasti infotainmentu (9″ obrazovka stredového panelu prepojená s 10,25″ plne digitálnou prístrojovou doskou), ale aj moderné asistenčné systémy. Svojim cestujúcim poskytuje Korando nadštandardný komfort. Predné sedadlá sú ventilované / vyhrievané a elektricky nastaviteľné v 8 smeroch (vrátane nastaviteľnej bedrovej opierky), zadné sedadlá možno vyhrievať, na dlhých cestách príde vhod možnosť zmeny sklonu operadiel. Na slovenskom trhu Korando štartuje na 16 990 €, v prípade dieselového motora budete potrebovať minimálne 19 990 €. Podobne ako v prípade iných modelov automobilka na Korando poskytuje záruku 5 rokov alebo do najazdenia 100 000 kilometrov.

Vyskúšali sme elektrickú Škodu za takmer tri milióny eur. V predaji sa ocitne o rok!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLimitované BMW M2 CS, viac agresivity s manuálnou prevodovkou
Nasledujúci článokMustang zo zásuvky – elektrický superšport Fordu vyvoláva kontroverzné reakcie