Domov News Škoda Octavia 4: LED v základe a hmlovky za príplatok?

Škoda Octavia 4: LED v základe a hmlovky za príplatok?

Zdroj: Škoda

S odstupom času sa na povrch dostávajú takmer všetky skryté detaily o najnovšej Octavii. Škoda sa snažila dať do svojho najdôležitejšieho modelu dostatok technológií na to, aby dokázal konkurovať novému Golfu. Aj napriek tomu sa zdá, že Octavia bude niesť so sebou aj zopár úsmevných paradoxov. Tie najzaujímavejšie sa týkajú jej najväčšieho lákadla, novej technológii svetlometov.

Hlavným lákadlom novej Octavie sú úplne nové Matrix svetlomety, ktoré sa skladajú z viacerých samostatných modulov a dokážu plynulo “vyrezať” protiidúce vozidlo. Okrem toho je full LED technológia už v základe a tu nastáva prvý paradox. Podľa viacerých ohlasov k minulému článku, vyzerajú “základné” svetlá lepšie ako tie Matrix. Sú jednoduchšie a dizajnovo čistejšie s odvolaním sa na 3. generáciu Octavie. Bohužiaľ tu Škoda s paradoxami nekončí.

Takto vyzerá nová Octavia v základe. Už žiadne nedolakované časti!

Opäť sa pozrieme na facebookovú stránku Škoda Octavia 4 CZ/SK, kde sa jednému z jej fanúšikov podarilo odfotiť Octaviu s Matrix svetlometmi, no bez hmloviek. Presne tak. Škoda pravdepodobne musela niekde ubrať a tak model, ktorý je na fotografii, neobsahuje hmlovky, ktoré by mali byť súčasťou každej výbavy. Na druhú stranu je však možné, že Matrix technika je na takej úrovni, že Octavia nebude potrebovať hmlové svetlá. Každopádne, jedná sa o úsmevný paradox, hlavne keď si zoberieme, že cena nového českého bestselleru nebude nízka, zatiaľ čo výroba LED hmlovky môže stáť len zopár eur.

Zdroj: Facebook

Tak či onak, ak si chcete už teraz vyskladať novú Octaviu combi podľa vlastných predstáv a získať tak aký-taký prehľad o jej cene, môžete tak urobiť na českých stránkach Škoda. Práve dnes totiž automobilka pre tamojší trh spustila konfigurátor. K nám sa novinka dostane až po novom roku za zatiaľ neznáme ceny. Bohužiaľ, Škoda tak pravdepodobne musela sčasti ostať v pôvodnom smerovaní, nakoľko Octavia už teraz získala lepšie ohlasy ako 8. generácia Golfu a to sa v koncerne predsa nenosí. Sme teda zvedaví ako bude vyzerať úplné “holátko”.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNeplatíte za smeti? Zoberú vám vodičák!
Nasledujúci článokPáčil by sa vám kultový Jaguar E-Type ako elektromobil?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.