Domov News Takto vyzerá nová Octavia v základe. Už žiadne nedolakované časti!

Takto vyzerá nová Octavia v základe. Už žiadne nedolakované časti!

Zdroj: Facebook

Škoda už tradične na svojej konferencii odprezentovala novú Octaviu v najvyššej možnej výbave a so všetkými dostupnými vychytávkami. Povedzme si ale na rovinu. Takto vybavených Octavií bude omnoho menej ako tých lacnejších a výbavovo „zaostalejších“. Našťastie s príchodom nového modelu už nemusí ani základ vyzerať zle. Ba možno naopak, pre mnohých bude jeho dizajn omnoho čistejší.

V základnej výbave nemožno počítať s príplatkovými prvkami ako sú Matrix svetlomety, ergonomické sedadlá, prémiová zvuková aparatúra a podobné výdobytky. Octavia aj tak bude už v najlacnejších výbavách dostupná s Full LED svetlometmi, radou bezpečnostných asistentov a mnohými inými vecami, ktoré boli v predchádzajúcich generáciách za príplatok. Ako je možné vidieť z fotiek ktoré sa objavili na facebookovej stránke Škoda Octavia 4 CZ/SK, na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa jedná o Octaviu v celkom slušnej výbave. Škoda sa už žiadnym spôsobom nesnaží zamaskovať detaily a tak skúsenejšiemu oku neunikne zopár rozdielov oproti nedávnej konferencii.

Zdroj: Facebook

Tieto zmeny sú viditeľné najmä v prednej časti. Už dlhšie sa povráva, že Octavia ponesie LED svetlomety, ktoré budú charakterizované linkou denného svietenia. V nej by mala byť ukrytá aj smerovka. Podobné riešenie denného svietenia je tu už od 3. generácii Octavie a spolu so smerovkou ho poznáme od jej faceliftu. Mnohých iste poteší, že v tomto prevedení ide o jednoduché a dizajnovo čisté svetlomety, ktoré nie sú žiadnym spôsobom ani opticky a ani fyzicky predelené.

Zdroj: Facebook

Okrem toho je z bočného pohľadu zrejmé, že sa na streche nenachádzajú nové strešné nosiče, ktoré dostali plochý tvar, kvôli zlepšeným aerodynamickým schopnostiam. Taktiež je Octavia obutá na podstatne menšom rozmere kolies ako tomu bolo počas jej predstavenia. Za mňa osobne musím povedať, že dizajn diskov je vcelku vydarený aj keď sa bude pravdepodobne jednať o jedny z tých lacnejších prevedení. Pod kapotou bude zrejme umiestnený niektorý so slabších, no modernizovaných motorov. Tie Octavia zdieľa so svojim koncernovým súrodencom Golfom 8. generácie. Konkrétne informácie o jednotlivých výbavách sa na verejnosť dostanú pravdepodobne až s uvedením novej Octavie na trh. Dovtedy môžeme len hádať, čo všetko bude „základ“ obsahovať. Jedno ale už teraz môžeme povedať. Najpredávanejší český model sa snáď už nadobro zbaví nedolakovaných dielov a iných nie celkom podarených „sociálnych“ riešení.

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSsang Yong odhaľuje výkon a dojazd elektrického modelu Korando EV
Nasledujúci článokOsemvalcové kupé ako z budúcnosti: Privítajte Ferrari Roma
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.