Najnovšie 5-dverové elektrické supermini s názvom Zoe si teraz môžu objednávať aj obyvatelia zo Slovenska. Cena nie je na elektrické auto vysoká a pri troche šťastia dostanete aj dotáciu, ktorá môže zraziť z ceny až 8 000 eur. 

Zoe sa vo veľa prípadoch Renaultu používalo ako synonymum pre rôzne koncepčné automobily. Oficiálna verzia samotné automobilu bola uvedená až v roku 2012, no a dnes máme možnosť si už aj z pohodlia domova objednať toto milé elektrické autíčko, ktorého názov hovorí ekologicky samo za seba – Zero Emissions.

V ponuke budú dve výkonnostné verzie, prvá R110 s výkonom 81 kW (110 k) a druhá R135, ktorá dosiahne už lákavejších 100 kW (136 k). R135 pritom dosiahne 100 km/hod behom 9,5 sekundy, čo by možno pri tak nenápadnom krpcovi veľa z vás nečakalo. Sila ale spočíva hlavne v elektrine, ktorá dokáže aj toto supermini naozaj nakopnúť. A tá mu dodáva krásnych 400 kilometrov dojazdu.

Základná cena pri motore R110 sa vyšplhala na 31 900 eur, čo nie je až taký veľký rozdiel oproti starej verzii. Zároveň s cenou sa kúsok zvýšila aj kapacita batérie, ktorá má teraz namiesto 40 kWh výkon až 52 kWh. Ak si zvolíte najmenšiu výbavu, ktorá nesie názov Life, dostanete k nej full LED predné svetlá a manuálnu klimatizáciu.

Výkonnejší agregát R135 sa ponúka v základnej výbave Zen, pričom cenovka Zoe stúpne na 34 500 eur. Kto chce zažiť troška intenzívnejší zážitok z jazdy, určite si radšej priplatí za takúto možnosť. Maximálna výbava Intens je iba o tisícku drahšia, no už ponúkne automatickú klimatizáciu, zadné parkovacie senzory aj kameru, navigáciu a 7-palcový dotykový displej.

Ďalším dôležitým prvkom, ktorí by mohol Slovákov zaujať, je podpora rýchlonabíjania prostredníctvom CCS konektoru výkonom 50 kW a rekuperačného módu B. Podľa slov automobilky sa po jeho aktivácii stáva brzdový pedál takmer nepotrebný. Po uvoľnení pedálu akcelerátora výrazne spomaľuje, čím dodáva šťavu akumulátoru. Pomôcť by mal najmä pri jazde v hustej mestskej premávke. A pre tú bolo Zoe predsa stvorené!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt renault zoe

Konkurenčné supermini v podobe Fordu Fiesta alebo Seatku Ibiza elektrické verzie zatiaľ neponúkajú. Ale aj to príde. V tomto momente si ale môžeme v pokoji povedať jedno – Renault Zoe sa hrdí titulom najpredávanejšieho elektrického vozidla v Európe. A bude ťažké tohto mini kráľa zhodiť z tróna.

Test asistenčných systémov Hyundai Tucson, dokáže včas zastaviť?

Zdroj: Renault

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPápež František dostal nový papamobil. Symbolizuje jeho skromnosť
Nasledujúci článokToyota Supra a BMW Z4 dostali tuningovú kúru od AC Schnitzer