Domov Elektromobilita Honda e k nám príde už v lete. Koľko si máme pripraviť?

Honda e k nám príde už v lete. Koľko si máme pripraviť?

Honda e
Honda e and Energy Management Images

S novými elektromobilmi sa v posledných mesiacoch roztrhlo vrece. Nie každý príde aj na náš trh, no Hondu e u nás stretávať budeme. 

Keď Honda svoj elektromobil ukázala ako štúdiu, nadšené reakcie odborníkov aj bežných motoristov výrazne prekročili očakávania automobilky. Na rozdiel od mnohých iných štúdií sa sériový model v porovnaní so štúdiou príliš nezmenil. A tak Honda môže očakávať, že sa do siene elektromobility podarí vstúpiť s plnou parádou. Auto od predstavenia prototypu v prvej polovici tohto roka oslovilo viac ako 40 000 predbežných záujemcov. Prvé dodávky sa začnú už v lete 2020.

Dve verzie, mestský dojazd

Novinka je vybavená elektrickým motorom, ktorý je k dispozícii s dvomi výkonmi 100 kW (136 k) alebo 113 kW (154 k) a pôsobivým krútiacim momentom 315 Nm. Batéria s kapacitou 35,5 kWh je jednou z najkompaktnejších vo svojej triede a napriek tomu poskytuje dojazd až 220 km na jedno nabitie, ideálne pre každodenné mestské dochádzanie. Funkcia rýchleho nabíjania tiež umožňuje dobitie na 80 % kapacity za 30 minút. Aby sa zachoval športový charakter automobilu, výkon sa prenáša cez zadné kolesá a tým sa zároveň umožňuje väčšia manévrovateľnosť prednými kolesami. Výsledkom je polomer zatáčania približne 4,3 metra, vďaka čomu má Honda e výnimočné manévrovacie schopnosti v mestských uličkách.

Ceny modelu Honda e potvrdené

Teraz sa pozrime na to, na koľko si Honda tohto mestského krásavca cení. Ceny začínajú na 26 990 € (vrátane štátnej dotácie) za verziu s výkonom 100 kW(136 k). Vyhotovenie „Advance“ s rozšírenou výbavou a motorom s výkonom 113 kW, bude k dispozícii za cenu 29 990 € (vrátane štátnej dotácie).

Patrik Šolc, obchodný riaditeľ a Country Manager spoločnosti Honda Motor Europe Ltd. Slovensko o novinke povedal: „Sme veľmi radi, že môžeme potvrdiť zahájenie predaja a slovenské ceny modelu Honda e. Model Honda e je stelesnením úsilia značky v oblasti elektrifikácie.“ Honda e je ďalší krok značky smerom k jej vízii, že 100 % jej vozidiel predaných v Európe v roku 2022 bude elektrifikovaných.

Honda e bude na Slovensku k dispozícii od leta 2020 vo vybraných autorizovaných dealerstvách.

Elektromobily budú v ČR po diaľniciach jazdiť zadarmo. A u nás?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZvládate prvú pomoc? Veľa vodičov by vás pri nehode nezachránilo..
Nasledujúci článokJaguar po šiestich rokoch mení dizajn modelu F-Type