Domov News Nový VW Caddy uvidíme prekvapujúco už o pár týždňov

Nový VW Caddy uvidíme prekvapujúco už o pár týždňov

Zdroj: autoblog.com

Volkswagen najmä na našom trhu nie je známy len klasickými osobnými automobilmi, ale taktiež aj svojou ponukou úžitkových vozov. Medzi základné modely ako Amarok, Transporter a Crafter musíme zaradiť, aj v rodinách, veľmi obľúbený minivan Caddy. Na ten sa v poslednej dobe pozabúda hlavne preto, že technologicky už za konkurenciou výrazne zaostáva.

Niektorí by dokonca mohli čakať, že označenie Caddy už Volkswagen viac nepoužije. Opak je však pravdou. Minivan, ktorý bol vždy tak trochu prepojený s kultovým Golfom, zažije už vo februári budúceho roka premiéru novej generácie. Má sa tak stať po neuveriteľných 17 rokoch. Nakoľko sa jedná o oficiálne informácie priamo od automobilky, určite sa majú na čo tešiť najmä rodiny a súkromníci, ktorým je Transporter príliš veľký. Prepojenie s Golfom bude viditeľné predovšetkým na odvážnom dizajne Caddyho s výrobným rokom 2020.

Zdroj: autoblog.com

Podľa nákresov, ktoré automobilka pred pár dňami zverejnila, je jasné, že Caddy si inšpiráciu z 8. generácie Golfu zoberie a to predovšetkým čo sa prednej partie týka. Dominantou zadnej časti bude zaujímavé prepojenie skupinových svetlometov, ktoré sa bude tak trochu podobať na elektrickú Kiu eSoul. Návrat minivanu je spojený s použitím najmodernejších technológií a najmä s využitím modulárnej platformy MQB. Jej hlavnou devízou bude dostupnosť Caddyho s viacerými druhmi pohonu, ako tomu bolo doteraz. Samozrejmosťou by mal byť benzínový alebo dieslový agregát, ktorý by podľa plánov koncernu mala v blízkej budúcnosti doplniť hybridná verzia.

Zdroj: autoblog.com

Okrem toho sa počíta aj s pohonom prednej, respektíve oboch náprav. Modernizácia by sa mala dotknúť taktiež aj interiéru a celkového komfortu na palube. Práve v tejto oblasti je na Caddym pociťovať zub času asi najviac. Novinka prinesie špičkové možnosti konektivity, asistenčných systémov a bezpečnostných prvkov, ktoré budú zdieľané práve s novým Golfom. Premiéra novej generácie Caddyho je naplánovaná už na február 2020. K prvým majiteľom by sa teda mohla dostať už na začiatku druhej polovice roka.

Volkswagen Golf 8. generácie práve oficiálne predstavili

Zdroj: autoblog.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČínski giganti bojujú o vplyv v Mercedese. A Nemci začínajú byť nervózni
Nasledujúci článokTest Renault Clio 1.0 TCe, takmer ako prémia za zlomok ceny
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.