Domov News Škoda láka na nový crossover, Vision IN sa však na Slovensko nedostane

Škoda láka na nový crossover, Vision IN sa však na Slovensko nedostane

SKODA_VISION_IN

Nemecký koncern VW má v Indii veľké plány, Škoda má byť toho súčasťou. Prvým modelom postaveným na novej platforme má byť práve crossover Škoda Vision IN.

vision-in-sketch-interior
Dizajn interiéru nového crossoveru Škoda Vision IN

Volkswagen vkladá do Indického trhu veľké nádeje. India je obrovský trh, ktorý chce nemecký koncern ovládnuť. Práve česká automobilka Škoda má vydláždiť cestu k predajnému úspechu. Indický trh s viac ako miliardou obyvateľov sa má podľa odhadov už tento rok stať po Číne a Spojených štátoch tretím najväčším odbytiskom vozidiel na svete. Značka aj preto plánuje v Indii vyrábať nové modely.

Všetko začne novým kompaktným SUV ktorého názov zatiaľ nepoznáme. Vieme však, že bude vychádzať z konceptu Vision IN ktorý sa prvýkrát predstaví verejnosti na autosalóne Auto Expo v Dillí.

Úplne nový model, určený výlučne pre Indický trh, bude stáť na novej modulárnej platforme MQB A0 IN. Ako už názov napovedá, jedná sa o modulárnu platformu ktorú využíva koncern VW aj v Európe. Je však prispôsobená práve potrebám a požiadavkám Indických zákazníkov. Samotný rozmer nového modelu bol definovaný zatiaľ len dĺžkou zhruba 4,26 metra.

V rámci projektu INDIA 2.0 Škoda riadi aktivity značiek koncernu Volkswagen na indickom subkontinente. Na báze novej modulárnej platformy vznikne hneď niekoľko modelov značiek Škoda a Volkswagen.

SKODA_VISION_IN

Prvá dizajnová skica exteriéru ukazuje dynamický predok robustne pôsobiacej koncepčnej štúdie vozidla kategórie SUV. Celkový vzhľad charakterizuje, popri širokej kapote, aj typická veľká maska chladiča s masívnymi rebrami. Veľmi nízke dvojdielne predné svetlomety nadväzujú priamo na masku. Pod nimi sa nachádza masívny predný nárazník s veľkými bočnými otvormi pre vstup vzduchu a nápadným hliníkovým spojlerom.

SKODA_VISION_IN

Na druhej skici je vidieť jasne štruktúrovaná výrazná zadná časť s ostro rezanými trojrozmernými združenými svetlami, zadné odrazky spája horizontálny svetelný pás. Uprostred zadnej časti je podsvietený nápis Škoda. V zadnom nárazníku je tiež integrovaný hliníkový difúzor. Celkovo koncept Vision IN pripomína náš domáci Kamiq s agresívnejším tvarovaním.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBosch predstavil revolučnú slnečnú clonu, je priehľadná
Nasledujúci článokTEST SsangYong Musso Grand – obor aj na pomery pickupov