Domov News Nové GLA prichádza aj v ostrej verzii 35 AMG, ponúkne viac ako...

Nové GLA prichádza aj v ostrej verzii 35 AMG, ponúkne viac ako 300 koní

GLA 35 AMG
AMG GLA 35 4MATIC;Kraftstoffverbrauch kombiniert 7,5-7,4 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert 171-170 g/km* AMG GLA 35 4MATIC;combined fuel consumption 7.5-7.4 l/100 km; combined CO2 emissions 171-170 g/km*

Mercedes skompletizoval paletu vstupných modelov do sveta AMG. GLA 35 AMG je tak posledným modelom, ktorý pribudol do športovej divízie z Affalterbachu.

Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC
AMG GLA 35 4MATIC

Kompaktný crossover vychádzajúci z malého modelu triedy A, sa dočkal novej generácie len nedávno. Jeho ostrá verzia však nenechala na seba dlho čakať.

Dizajn exteriéru priniesol skôr kozmetické zmeny. Predný nárazník dostal nové agresívnejšie tvarovanie a maska chladiča v štýle AMG, má vertikálne rebrinovanie. Naopak zadné partie prinášajú náznak strešného krídla, dvojicu koncoviek výfukovej sústavy a zadný difúzor.

Interiér pokračuje v nastavenej latke vstupných modelov AMG. Dominuje mu predovšetkým športový, dole skosený volant. Tlačidlá AMG na volante umožňujú rýchle a presné ovládanie špecifických funkcií ovplyvňujúcich dynamiku jazdy. Samozrejmosťou sú aj športové sedadlá ktoré by mali zabezpečiť dostatočné bočné vedenie.

Pod kapotou
GLA 35 AMG
AMG GLA 35 4MATIC

Technický základ, tak ako v prípade ostatných modelov, tvorí 2,0-litrový štvorvalec. Ten dosahuje výkon 225 kW pri 5 800 ot./min. a krútiaci moment 400 Nm od 3 000 ot./min. Motor je spriahnutý s 8-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Samozrejmosťou je pohon 4Matic ktorý  je prostredníctvom lamelovej spojky schopný rozdeliť výkon v pomere 50 : 50. GLA 35 AMG je však primárne prednokolka. Vďaka tomu zrýchlenie z 0-100 km/h zvládne za 5,1 sekundy.

O spoľahlivý brzdný účinok sa stará vysokovýkonná brzdová sústava. Na prednej náprave pracujú 4-piestové strmene a 350-milimetrové brzdové kotúče, na zadnej náprave nájdete už len 1-piestové strmene a 330-milimetrové brzdové kotúče. Kotúče sú zvnútra ventilované a dierované.

Mercedes tak prináša ďalší špecifický model do svojho pestrého portfólia. Nová generácia modelu GLA je všeobecne vyššia oproti predchodcovi až o 10 centimetrov. Narástli však aj ostatné rozmery vrátane rázvoru náprav a to až o 30 milimetrov. Nezabudlo sa ani na batožinový priestor ktorý narástol o 16 litrov na finálnu hodnotu 435 litrov. Stále nezodpovedanou otázkou je, či sa neskôr dočkáme aj silnejšej verzie AMG GLA 45.

Test Mercedes-Benz CLA 180d, vyzerá dobre a navyše je aj úsporný

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová čínska limuzína Hongqi H9, má šancu dostať sa do Európy?
Nasledujúci článokVylepšená Honda Civic Type R 2020 sľubuje ešte väčšiu zábavu