Domov Lifestyle Audi vchádza do nových vôd. Dočkáme sa ďalšej automobilky s pohonom zadných...

Audi vchádza do nových vôd. Dočkáme sa ďalšej automobilky s pohonom zadných kolies?

BMW pred pár týždňami odhalilo svoju najnovšiu verziu vrcholu luxusných športových sedanov v podobe M5. Po prvý krát v histórií značky však do divízie M usadili aj pohon všetkých štyroch kolies xDrive. Najnovšie automobilka Audi, ktorá je všade známa svojím pohonom quattro prechádza na úplne iný štýl. Super-šport Audi R8 V10 GT by sa na frankfurtskom autosalóne mal predstaviť výhradne s pohonom zadných kolies.

Určite si nejeden z vás spomenie na legendárnu reklamu nemeckej automobilky, v ktorej sa model 100 CS štverá smerom nahor zasneženým skokanským mostíkom. Quattro je symbolom značky už takmer od jej začiatku. Teraz, podobne ako pri BMW, dochádza k prepisovaniu histórie. Najnovšie bude oddelenie Sport ponúkať aj zábavnejšiu variantu- pohon zadných kolies. V Audi tak zrejme pochopili, že auto má byť zábavné a nepotrebuje nutne k tomu obe nápravy.

Na tohtoročnom jesennom autosalóne vo Frankfurte sa tak vedľa novej RS4 Avant objaví super-šport R8 V10 GT s vyššie spomínaným zadným pohonom. Pred niekoľkými mesiacmi to potvrdil generálny riaditeľ divízie Audi Sport, Stephan Winklemann. Možno preto sa celé športové oddelenie premenovalo z Quattro na Audi Sport. Najvýkonnejšie modely Audi sú v poslednom čase veľmi dobré a dúfame, že práve prechod na zadný pohon automobilke dodá čerstvý vzduch do plachiet a značkám ako BMW a Mercedes trochu zakúria pod kotlom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokIkona futbalistov prichádza v novom šate. Bentley Continental GT uzrelo svetlo sveta.
Nasledujúci článokOmladená dvojdverová trieda S sa už pomaly pripravuje na Frankfurt.