Domov Elektromobilita V Českej republike sa bude vyrábať elektromobil od Hyundai

V Českej republike sa bude vyrábať elektromobil od Hyundai

Nakoľko dopyt po elektrických vozidlách každým dňom rastie, je potreba prispôsobovania výroby požiadavkám zákazníkov na mieste. Jeden z aktuálne najpredávanejších elektromobilov na európskych trhoch bude od marca 2020 vyrábaný u našich západných susedov. V Českej republike totiž Hyundai oficiálne spúšťa výrobu elektrického modelu KONA.

Týmto počinom tak automobilka strojnásobí dostupnosť svojho elektrického SUV na európskom trhu. Už za mesiac Hyundai spustí výrobu v českom závode v Nošoviciach. Okrem toho zvýši dodávky vozidiel zo závodu Ulsan v Južnej Kórei. Čakacie doby na model KONA Electric by sa tak mohli výrazne skrátiť. Rozhodnutie o spustení dodatočnej výroby elektromobilu na európskej pôde bolo prijaté hlavne z dôvodu lepšieho uspokojenia dopytu po pomerne lacnom, no veľmi dobre vybavenom elektromobile.

Zdroj: Hyundai

Hyundai pritom môže byť na model KONA Electric pyšný. Od jeho uvedenia na trh v roku 2018 dopyt výrazne prevýšil očakávania automobilky. Preto už v tomto roku plánuje výrobca pre európskych zákazníkov poskytnúť viac ako 80 tisíc bezemisných vozidiel. Týkať sa to má najmä modelov KONA Electric, IONIQ Electric a NEXO s palivovými článkami. Hyundai okrem iného očakáva, že sa na začiatku novej dekády stane najväčším poskytovateľom bezemisných vozidiel na európskom trhu.

Najširšia ponuka elektrifikovaných verzií na európskom trhu

„Počúvame našich zákazníkov a urobili sme rozhodnutie s cieľom uspokojiť rastúci dopyt po našich elektrických vozidlách. Keďže sa stále viac ľudí obáva vplyvu svojho výberu auta na životné prostredie, vidíme v elektrických vozidlách na európskom trhu obrovský potenciál,“ uviedol Dong Woo Choi, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Europe HQ. „Odráža to naše progresívne myslenie a posilní našu pozíciu lídra mobility v budúcnosti.“

Zdroj: Hyundai

Kórejský výrobca v súčasnosti ponúka vo svojom portfóliu najširšiu škálu elektrifikovaných technológií. Okrem už zmienených elektromobilov má v ponuke aj vozidlá so 48-voltovým hybridným pohonom, plne hybridným pohonom, plug-in hybridné modely či elektromobily s palivovými článkami. Vďaka tomu patrí Hyundai k popredným výrobcom, ktorý sa neustále pokúša poskytnúť mobilitu budúcnosti pre čoraz viac zákazníkov. Model KONA Electric okrem iného získal viaceré ocenenia a mnohými svetovými médiami je považovaný za prelomový elektromobil. Zároveň ide o prvý model typu SUV, ktorý sa na európskom trhu predáva aj v čisto elektrickej verzii s dlhým dojazdom. Naše dojmy z KONA Electric si môžete pozrieť v recenzii, kde sa s elektromobilom od Hyundai pokúšali prejsť cestu z Bratislavy do Košíc na jedno nabitie.

Z Bratislavy do Košíc na jedno nabitie? Hyundai Kona Electric

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Škoda Octavia RS – dosluhujúca, no stále výborná
Nasledujúci článokVyšší výkon a úspora paliva? To je systém od Mahle, ktorý sa používa aj v F1
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.