Najväčší model automobilky Kia na našom trhu dostáva novú generáciu. Spoločnosť odhalila prvé oficiálne informácie o sedem-miestnom SUV Sorento. Na všetky parametre či technologické novinky si ale ešte budeme musieť počkať.

Už na prvý pohľad vyzerá veľké SUV veľmi lákavo. Dizajnérov spoločnosti Kia inšpirovala myšlienka spojenia kultivovanosti s odvážnosťou. Robustný vzhľad pripomína autá určené pre americký trh. Oblé tvary vystriedajú ostré hrany, čo dodáva dojem elegancie a modernosti. Sorento je teraz štýlovejšie než kedykoľvek predtým. Zmeny zasahujú aj do prednej masky modelu, ktorá vďaka novému stvárneniu motívu „tigrieho nosa“, typického pre vozidlá Kia, pôsobí asertívnejšie.

Robustná a elegantná

Ani ázijské automobilky totiž neobišiel trend veľkých mriežok. Táto je širšia, zaberá väčšiu plochu a na oboch stranách prirodzene prechádza do integrovaných svetlometov. Dôraz na dizajn podčiarkujú aj samotné svetlomety s novými LED svetlami na denné svietenie v tvare „tigrieho oka“, ktoré silno pripomínajú línie okolo očí tigra. Kia Sorento sa mení aj proporčne. Má kratšie previsy a dlhší rázvor, vďaka čomu je opticky dlhšie. Natiahnutá je taktiež kapota. Vďaka posunutiu stĺpika A o 30 mm ďalej od prednej nápravy je celá kabína posadená viac vzadu. Model štvrtej generácie je postavený na úplne novej platforme.

O zovňajšku sme si toho už ale povedali dosť. Silnou stránkou je totiž aj interiér. Za ten by sa nemusela hanbiť ani ktorákoľvek prémiová automobilka. Na palubnej doske dominuje dvojica obrazoviek, väčšia 12,3-palcová, a tá druhá 10,2-palcová. Uložené sú tesne vedľa seba v jednom paneli, čím pripomínajú displeje, ktoré poznáme od značky Mercedes-Benz. Kia tiež sľubuje prémiové materiály ako kožu či syntetické drevo. Tak ako sme zvyknutí, Sorento ponúkne tri rady sedadiel.
Firma medzi prvými informáciami predstavila aj niekoľko motorizácii. Už teraz vieme, že medzi nimi bude aj hybridný agregát Smartstream. Ten je kombináciou 1,6-litrového prepĺňaného spaľovacieho motora s elektromotorom so silou 44,2 kW (60 konských síl). Jednotku podporuje aj 1,49 kWh li-on batéria. Dokopy má tento systém výkon 169 kW (230 konských síl) a 350 Nm. V ponuke bude tiež 2,2-litrový naftový agregát s výkonom 150 kW (202 konských síl) a 440 Nm. Najpokročilejšia Kia Sorento sa verejnosti v plnej paráde predstaví už začiatkom Marca na ženevskom autosalóne.

KIA plánuje Pick Up, luxusný elektromobil ale aj vodíkové SUV!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZachrípnutá Honda Jazz Type R by mohla vyzerať aj takto
Nasledujúci článokMercedes-AMG GLE 63 S Coupé 2021 prichádza, pokorí Audi či BMW?