Domov News Volvo modernizuje S90 a V90 – vsadilo na efektívne vylepšenia

Volvo modernizuje S90 a V90 – vsadilo na efektívne vylepšenia

Volvo odhalilo modernizované verzie modelov S90, ale aj kombi V90 a V90 Cross Country. Zmeny sa týkajú elegantného dizajnu exteriéru, no aj použitých technológií, ku ktorým patrí aj úplne nový špičkový audiosystém od spoločnosti Bowers and Wilkins. Rozširuje sa tiež ponuka motorizácií.

Každý model značky odteraz ponúkne aj možnosť 48-voltovej hnacej sústavy mild hybrid, čím spoločnosť ďalej rozširuje svoju ponuku elektrifikovaných vozidiel. Z dizajnovej stránky  boli vylepšené viaceré detaily prednej aj zadnej časti modelov S90 a V90. Reč je napríklad o nových hmlových svetlách, dizajne spojleru, či vynovenom spodnom dieli predného nárazníku. Najvýraznejšou novinkou pre kombi varianty V90 a V90 Cross Country je úplne nový dizajn zadných svetiel, vrátane charakteristického osvetlenia s technológiou Full LED a sekvenčnými smerovkami.

Rozširujú sa tiež možnosti personalizácie. Do konfigurátora čoskoro pribudnú na výber ďalšie disky či odtiene. Volvo si dalo záležať aj na ešte lepšom audiosystéme. O ten sa postaral prémiový výrobca Bowers & Wilkins. Poslucháčom by mal ponúknuť takmer dokonale čistý zvuk. Špičkový komfort znamená aj perfektne svieži vzduch v kabíne. Čistič vzduchu so senzorom pevných častíc menších ako 2,5 mikrometra je tiež možné sledovať prostredníctvom infotainmentu. Medzi drobnými, no účinnými vylepšeniami nájdeme aj konektory USB-C. Volvo skrátka ide s dobou.

Pokiaľ ide o materiály použité v interiéri vozidla, exkluzívne sedadlá na mieru z vlnenej tkaniny, ktoré sa prvýkrát predstavili minulý rok v modeli XC90, sú odteraz v ponuke aj na všetkých modeloch sérií 90 a 60. Pre vozidlá s najvyšším stupňom výbavy je okrem toho k dispozícii aj interiér bez použitia kože.

Pohon mild hybrid ušetrí vodičom až 15-percent pohonných hmôt a zníži emisie v reálnych podmienkach jazdy. Systém elektrického brzdenia spolupracuje so systémom rekuperácie energie a taktiež zlepšuje spotrebu paliva a produkciu emisií rekuperáciou kinetickej energie pri brzdení.

Modernizované Volvo XC90 predstavuje ďalší krok k elektrifikovaným automobilom

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKoronavírus úraduje – Ženevský autosalón je definitívne zrušený!
Nasledujúci článokHybridná beštia. Volkswagen ukázal nadupaný Touareg R