Domov News Bronco sa vracia: Ford neustrážil novú generáciu

Bronco sa vracia: Ford neustrážil novú generáciu

Majú SUV stredných rozmerov problém? Na scénu sa totiž po dvadsiatich rokoch vráti americká legenda. Reč je o Forde Bronco. Uniknuté zábery naznačujú, že nepôjde o žiadny vyfintený tereňák pre paničky, ale o off-road so skutočnými schopnosťami.

V našich končinách o mnohých autách zo zaoceánskeho trhu ani nevieme, že existujú. Ford Bronco však patrí medzi jednu z mala výnimiek. Do histórie sa zapísal z viacerých dôvodov. Išlo o vozidlo, ktoré sa nestratilo v žiadnej disciplíne. Američania si ho mohli objednať ako pick-up či kabriolet, a k dispozícií bol tiež variant s predĺženou zadnou časťou. Bronco skrátka slúžilo, na čokoľvek si jeho majiteľ zmyslel. SUV sa preslávilo aj v motoršporte. Spolu s Mustangom predstavovalo pýchu americkej automobilky Ford.

V roku 1996 oznámilo vedenie značky, že model na trhu končí. V portfóliu mal totiž uvolniť miesto veľkým, rodinnejší orientovaným typom Explorer a Expedition. A teraz sa opäť vracia, rovno ako jedna z najočakávanejších noviniek v priemysle. O jeho návrate sa povráva už od roku 2016. Po prvýkrát však máme možnosť vidieť jeho skutočnú podobu. Uniknuté zábery odhaľujú hranatú karosériu so skvelou svetlou výškou a prvkami z pôvodného modelu. V krátkosti by sa dal opísať ako americký Defender či Wrangler na steroidoch. Fotografií na povrch vyplávalo iba zopár, no ukázali toho mnoho.

Predbežne už môžeme potvrdiť, že tak ako v minulosti bude Bronco troj-dverové, päťdverové a tiež s odnímateľnou strechou. Okrem viacerých karosárskych variantov ale Ford tiež chystá menší a dostupnejšie Bronco Sport. Baby derivát sa taktiež nepodarilo ustrážiť. Do interiérov noviniek sme zatiaľ nemali možnosť nahliadnuť. O tom čo bude poháňať novú generáciu legendy sa ale hovorí už dlhšie.

Pre štandardný model plných rozmerov by mal základ ponuky tvoriť 2,3-litrový štvorvalec EcoBoost s výkonom 201 kW (274 konských síl) a 420 Nm. Druhou možnosťou bude šesťvalcový agregát s objemom 2,7-litra a silou 242 kW (330 konských síl) a maximálnym krútiacim momentom 542 Nm. Bronco Sport pravdepodobne dostane 1,5-litrový trojvalec naladený na 134 kW (182 konských síl) a 240 Nm. Objaviť by sa mohol aj dvojliter z Focusu ST. Obe novinky by mala automobilka predstaviť na aprílovom autosalóne v New Yorku.

TEST Ford Ranger, ďalší vyfintený turista alebo pravý Tatranec?

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Hyundai Santa Fe SMART – slovenský rodinný ideál
Nasledujúci článokTEST Mazda CX-30 – oplatí sa priplatiť si automat?