Japonská automobilka predstavila na autosalóne vo Frankfurte nové,  malé, ale za to šikovné elektrické auto do mesta. Moderný interiér sa pýši širokouhlou obrazovkou na palubnej doske.

Toto ale nie je iba klasická vízia – koncept sa má v roku 2019 začať predávať v Európe, takže možno o pár rokov budeme vídať tento elektrický model častejšie.

Exteriér

Urban EV Concept zobrazuje splynutie modernej technológie a retro look-u v jednoduchom a sofistikovanom dizajne. Auto je nízke, no zároveň roztiahnuté do šírky, a tým získalo svalnatý postoj aj napriek faktu, že tento drobec je ešte menší ako model Jazz supermini.

Symbol Hondy na koncepte je podsvietený modrou farbou, ktorá už tradične značí, že vozidlo využíva čisto elektrickú energiu. Medzi prednými svetlami môže vodič zobrazovať rady pre ostatných účastníkov premávky, interaktívne viacjazyčné správy vrátane pozdravov alebo aktuálny stav nabíjania. Celkový vzhľad pripomína zmodernizovanú verziu doby, keď bol prvý Golf tým najmodernejším autom na trhu a Honda privítala prvý Civic.

Interiér

Širokouhlá obrazovka na palubnej doske, pohovka pripomínajúca obývačku – vnútro tohto drobca je veľmi jednoducho a rozumne zariadené, a tak futuristický dizajn nenarúšajú žiadne zbytočné výduchy, otvory a tlačidlá. Na dverách, ktoré sa otvárajú v protismere jazdy, sú zvnútra umiestnené obrazovky, ktoré premietajú obraz externých digitálnych fotoaparátov – ako náhrada za ,,zbytočné“ spätné zrkadlá. Viditeľnosť vodiča zlepšuje aj tenký ,,A stĺpik“ a  široké čelné sklo, ktoré spolu tvoria celistvú prednú časť auta.

Honda Power Manager

Nové metódy na riadenie presunu energie medzi rozvodnými sieťami, domácnosťami a elektrickými vozidlami by mohli v budúcnosti priniesť príležitosť pre majiteľov elektrických vozidiel. Koncept spoločnosti Honda Power Manager odhalil popri platforme Urban EV vo Frankfurte inteligentný systém, ktorý môže efektívnejšie skladovať energiu a uvoľňovať elektrickú energiu vyrobenú z obnoviteľných zdrojov späť do domácnosti alebo ju dávať späť do siete.

Vízia využitia elektrickej energie

Stratégia spoločnosti Honda „Electric Vision“, ktorá sa začala na ženevskom autosalóne v roku 2017, zahŕňa vývoj špecializovanej plošiny pre elektrické vozidlá s plne elektrickou pohonnou technikou. Kľúčovými časťami vývoja pohonnej jednotky bude vysoká hustota, ľahká batéria, integrované riadenie tepla a vývoj funkcií prenosu energie – do vozidla i z vozidla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHomologovaná Formula? Mercedes AMG Project One
Nasledujúci článokCommon rail – systém vysokotlakového vstrekovania