Domov News Dlhoočakávané otvorenie autobusovej stanice Mlynské Nivy sa odkladá

Dlhoočakávané otvorenie autobusovej stanice Mlynské Nivy sa odkladá

Mlynske Nivy
Foto: HB Reavis

Zároveň sa opakovane posúva aj termín aspoň čiastočného sprejazdnenia kľúčovej mestskej križovatky a ulice Mlynské Nivy

Novú autobusovú stanicu Mlynské Nivy v Bratislave, ktorú aktuálne stavia developer HB Reavis, neotvoria na jeseň, ako bolo plánované. Investor oznámil, že s ohľadom na dosahy pandémie nového koronavírusu a opatrenia štátu sa možným termínom otvorenia Stanice Nivy stáva jar 2021, keď projekt stavebne pripravia.

Developer priznáva, že pandémia zasiahla do životov a biznisu nepredvídateľným spôsobom. Na stavbe Stanice Nivy už dokončili všetky oceľové konštrukcie. Stavba je podľa developera takmer uzavretá. Svetlíky, vďaka ktorým budú priestory plné prirodzeného denného svetla, sú dokončené a strešný plášť ukončený na 95 percent.

“Na streche už prebiehajú práce spojené s budovaním oddychových zón. Všetky vzduchotechnické jednotky sú už osadené, prebieha ich zapájanie rovnako ako práce na rozvodoch vnútorných inštalácií,” vysvetlil developer. V interiéroch sú vnútorné priečky hotové na 70 percent, začali tam klásť podlahy v pasážach, montovať podhľady a sklené zábradlia.

Mlynske Nivy
Mlynské Nivy – takto vyzerá stavba aktuálne. Foto: HB Reavis

Odklad sa týka aj projektu rekonštrukcie ulice Mlynské nivy. Otvorenie ulice pre dopravu už pritom bolo minulý rok presunuté z jesene 2019 na jeseň 2020 Čiastočné uzavretie hraníc podľa jeho slov komplikuje aj situáciu v rámci dodávateľského reťazca. Ide najmä o krajiny, ktoré sú uzavreté dlhšie, či už Taliansko alebo Francúzsko.

“Dlhšie čakáme na dlažbu pre ulicu Mlynské nivy, ktorá mala prísť z Talianska. V tomto smere uvítame ďalšie uvoľňovanie opatrení či už na národnej alebo európskej úrovni. Už dnes evidujeme posuny v termínoch pre upravený pracovný režim povoľovacích úradov, vplyv majú aj národné opatrenia, ktoré obmedzujú režim fungovania samotného sektoru stavebníctva,” spresnil developer. Investor spoločne s magistrátom hlavného mesta aktívne hľadá riešenie, ako zabezpečiť aspoň čiastočné spustenie ulice pre MHD, peších a cyklodopravu na jeseň 2020.

Novú autobusovú stanicu plánoval investor dokončiť tento 2020. Stanica má byť kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Výstavba projektu Stanica Nivy sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Kia XCeed 1,4 T-GDi, nebojí sa jazdiť mimo zaužívaných pravidiel
Nasledujúci článokPozrite si prvé fotky faceliftu BMW radu 5, megaobličky našťastie chýbajú
Pracujem ako motoristický a technologický novinár už 17 rokov. Počas nich som spolupracoval s denníkom Národná obroda, časopisom Brejk, portálom Autoserver a najdlhšie, vyše 14 rokov, s týždenníkom Plus 7 dní. Zároveň som prispieval do niekoľkých odborných médií a som členom slovenskej poroty Auta roku. V oblasti automotive ma zaujímajú hlavne nové technológie a ekonomické trendy.